spexlogga

Jubelspexet 2020 – ansökan till chefsgruppen har öppnat!

Jubelspexets directeurer har valts på kvällens sektionsmöte och Jubelspexet vill därmed öppna ansökan till Jubelspexets chefsgrupp 2020! Det vill ni inte missa!
Ta chansen och sök nu på följande länk: http://forms.gle/HCNRCfZxYZ7EUgxy8

Vi directeurer, Anne och Jonathan, är sjukt taggade på att få sätta igång med årets arbete, men vi behöver en chefsgrupp och vi vet att just DU skulle passa perfekt på en intervju för just chefsgruppen!

Så sök sök sök! Det blir kul!

http://forms.gle/HCNRCfZxYZ7EUgxy8
http://forms.gle/HCNRCfZxYZ7EUgxy8
http://forms.gle/HCNRCfZxYZ7EUgxy8

Billetto

Billetto_logo_dark

Hej! Vi vill inför föreställningsveckan presentera vår grymma sponsor, Billetto! De erbjuder ett väldigt smidigt sätt att både köpa och sälja biljetter! Vi är stolta och glada över att ha dem vid vår sida! Har du inte säkrat din biljett än så gör du det här: bit.ly/jubelspexet2019

Skärmavbild 2019-04-06 kl. 04.19.46

Doku presenterar exklusiv intervju med Directeurerna

Kära spexfans,

I dag genomför Jubelspexet en Kollektiv invation av Dieselverkstaden för att förebereda det fullkomligt galna spexveckan som kommer! (Det ryktas att vissa spexgrupper tjuvstartade redan i dag). 

Det ska riggas, spikas, borras, sminkas, dansas, ätas, souncheckas och nervkittlas hela helgen fram till den beryktade premiären på måndag klockan 19:00. En jubelspexpremiär ser vi endast en gång per år, och jubileumspremiärer… ja de är oerhört sällsynta. Så du har väl inte missat att köpa din biljett till denna dunder- och brakföreställning?

Under tiden har Doku glada besked till er som undrar mer om Jubelspexets frontfigurer. Vissa kallar dem dirrar, för vissa är de cheerleaders. Vissa oberoende källor har även bekrivit dem som Jubelspexets profeter. Men hur väl stämmer det? Kan vem som helst bli dirre? Vad gör en dirre om spexdagarna? Klarar dirrarna sina tentor? Vad är en dirres favoritfika? Och hur handskas dirrarna med en gigantisk anka? Häng med oss på en mycket exklusiv intervju med ”Los Dirros” och lär dig något nytt!


 

omslagsbild-profil

En vecka kvar till Premiären, säkra din biljett nu!

Köp biljett här!
Jubelspexet 2019: Kollektivet eller En stereotypisk situation

Kära publik, varmt välkomna till Jubelspexets 35-årsjubileum! Jubelspexet sattes upp på maskinsektionens 75-årsjubileum vilket då satte namnet på spexet. Därför är vi i Jubelspexet mån om att fira!

Tillsammans har 120 studenter från Kungliga Maskinsektionen på KTH förberett sig under två terminer för att få sätta upp denna föreställning för er, och nu är premiären nära!

Vårt spex är en interaktiv teater där ni som publik kan påverka vad som sker på scenen. Ni kan styra det genom att ropa olika kommandon, exempelvis “PÅ SKÅNSKA”, “SNUBBLA”, “OMBYTTA ROLLER”, “SCENEN LUTAR”, etc.. Bara er fantasi sätter gränserna! Vanligaste kommandot av alla är “OMSTART!”, det kan ropas om det är något på scenen ni skulle vilja se en annan tappning av. Det kan till exempel vara ett musikstycke eller en rolig scen.

Årets spex utspelar sig på 90-talet, där de tre barndomsvännerna Jason, Paul och Kevin bor tillsammans i ett kollektiv i New York. Paul arbetar ständigt på sitt magnum opus men verkar aldrig bli färdig, mycket på grund av att Kevin och Jason inte vill hjälpa till med de tråkiga sysslorna hemma. Kevin vill mest dansa och impa på Jason, medan Jason fortfarande verkar leva kvar i sina glansdagar på high school.

Kollektivet är dock inte fulltaligt och en dag flyttar systrarna Katy och Laura från Iowa in hos killarna. Katy är en ung, aspirerande journalist som drömmer om ett jobb på New York Times, och Laura är… ja Laura. Äntligen är kollektivet komplett och detta måste firas med en inflyttningsfest! Vad kommer hyresvärden att säga om det? Vad är det egentligen som pågår i kollektivet? Ingenting verkar gå vännernas väg och Katy bestämmer sig för att ta reda på varför. Kan det finnas ett scoop här?

Nedan följer en länk till billetto, länken går till alla fem föreställningar.
Köp biljett här!

Föreställningar:
Måndag 8:e april 19:00.
Tisdag 9:e april 19:00.
Torsdag 11:e april 19:00.
Fredag 12:e april 19:00.
Lördag 13:e april 15:00.

Ordinarie: 180kr exkl. serviceavgifter
Student, pensionär och barn under 16 år: 120kr exkl. serviceavgifter

 

Köp biljett här!

Spexdag8Julian-31

Håll i hatten, häll ut allt vatten, för nu…

…varar samrepen halva natten! Med dekorrep 1 i backspegeln trummar spexet på som aldrig förr! För några månader sedan var de helt vanliga teknologer, nu börjar de likna teaterfolk värdigt Dieselverkstaden (och till och med Dramaten, enligt vissa oberoende kritiker). Men inga framgångar kommer gratis; medan vissa kopplar av med varm choklad i TV-soffan efter skolan så är Jubelspexarna kvar i Smörjis långt inpå kvällningen! Doku börjar tappa räkningen på antalet spexdagar, men så länge det finns utrymme på våra minneskort, finns det bilder på hemsidan. Här nedanför får ni de färskaste fotografierna!

 

Spexdag8Julian-1

Preko planerar. Bild: Julian

 

Spexdag8Julian-8

2L har många bollar i luften. Bild: Julian

 

Spexdag8Julian-22

Kören verkar vara med på noterna! Bild: Julian

 

Spexdag8Julian-31

MuP letar de rätta takterna! Bild: Julian

 

Spexdag8Julian-44

Vad vore Onsdagkvällar utan låtställen? Bild: Julian

 

Spexdag8Julian-49

…Och vad vore spexet utan SM? Mums! Bild: Julian

 

Spexdag8Louise-4

Det är bara att Köra! Bild: Louise Lundblad

 

Spexdag8Julian-53

Viktigt att skydda ögonen! Bild: Julian

 

Spexdag8Julian-67

Dans eller Kung Fu? Bild: Julian

 

Spexdag8Julian-75

Skådis tar i från tårna! BIld: Julian

 

Spexdag8Louise-31

2L ser ut att trivas! Bild: Louise Lundblad

 

SpexDag8Noel-4

”Kan vi få be om tystnad?” Bild: Noel Köhler

 

Dekorrep1Julian-98

Ett steg närmare spexveckan: Dagen Dekorrep

Spexet tuffar på! Den 3:e februari hölls det första av två dekorrep! Förutom att Dekoren får visa upp sina eminenta alster på scen så får scengrupperna framföra hela föreställningen framför resten av spexet! Detta med scenkläder, smink, orkester, 2L:s ljuseffekter, varma publikapplåder och allt som hör till.

Förutom detta fick även spexet efter en hel hösts längtan sina läckert vinröda spexhoodies från PReko! Och spexgrupperna fick även i turordning tillfälle att posera framför Dokus kameror för foto inför programbladet till föreställningen. Nyfiken? Då är det rekommenderat att hålla utkik efter biljettsläppet…! Under tiden bjussar vi på en glimt av Dekorrepet:

Dekorrep1Julian-64Directeurerna håller låda. Bild: Julian P. Thanapasya

Dekorrep1Lovisa38Katt åt linjal, blev mätt. Skådis visade tumstock, höll monolog i hexameter?
Bild: Fredrika Ardestam

Dekorrep1Julian-22Plugga under dekorrepet? Vadå, är tanken att vi ska bli civilingenjörer eller?
Bild: Julian P. Thanapasya

Dekorrep1Julian-25

Vad är väl ett dekorrep i Nymble? Bild: Julian P. Thanapasya

Dekorrep1Julian-37SM fixar lunch. Energi är välkommet en lång dag som denna! #vardagshjältar
Bild: Julian P. Thanapasya

Dekorrep1Julian-56PReko delar ut hoodies till spexarna! Bild: Julian P. Thanapasya

Dekorrep1Julian-98Dekoren kämpar på med att byta fonder under aktpausen. Heja, heja!
Bild: Julian P. Thanapasya

Dekorrep1Julian-9Såhär glada kan Doku vara på Dekorrepet. Eller nåja. Det var ju säkert den fyrtiotolfte testbilden. Bild: Lovisa Persson

 

Spexdag6Fredrika-7

Nytt år, samma spexår. Håll i tummar och tår…

…för april närmar sig med stormsteg! Nästan alla låtar har valts ut och scengruppera börjar få allt fler låttexter och repliker att kunna utantill. Det ryktas även att spexets manus snart är färdigrimmat, och visst är vi alla nyfikna på hur dundershowen kommer att arta sig. Här kommer små tjuvglimtar av vad som försiggår under de allt senare kvällarna i Smörjis:

Spexdag6Fredrika-7Vilka moves! Bild: Fredrika Ardestam

Spexdag6Julian4SM:s demonstrerar sina mästerliga fikakonster. Bild: Julian P. Thanapasya

 

Spexdag6Noel3Orq tar i från tårna! Bild: Noel Köhler

 

Spexdag6Anna11Fullt fokus! Bild: Anna Johansson

 

Spexdag6Julian25Jag tar två! Bild: Julian Thanapasya

Spexdag6Julian51Tittut 2L! Bild: Julian Thanapasya

Spexdag6Julian65Avslutar kvällen med det sedvanliga spexhänget! Bild: Julian Thanapasya

 

 

 

 

Spexdag4Julian-18

Fjärde adv.. spexdagen är här!

Sista spexdagen inför jullovet men spexet repeterar ända in i kaklet! Det ryktas att spexarna snart kommer få sina vackra hoodies i julklapp, så vi är riktikt förväntansfulla. Under tiden sjunger kören för full hals, orquestern trummar på och spexmästeriets fika för dagen är… (se bild nedan..!)

Spexdag4Julian-182L Njuter av Showen. 

 

Spexdag4Julian-7

Spexmästeriet levererar fika av högsta klass

 

Spexdag4Julian-10

Manus visar hur en handuppräckning går till.

 

Spexdag4Anna-36

En välförtjänt paus för scengrupperna?

 

Spexdag4Anna-41

”Kom och se oss i april” 

 

Spexdag4Anna-42

En av spexets egna papparazzi har för ovanlighetens skull fångats på bild.

Spexdag4Anna-44Vad vore spexet utan den traditionsenliga spexdansen..! Vill du se den framföras live? Glöm inte att skaffa en biljett i april så kan vad som helst hända!