Bon Appetit eller Kris i Paris!

🎭 BILJETTFÖRSÄLJNINGEN HAR ÖPPNAT!!! 🎭

Biljetter hittar ni här:
https://www.tinyurl.com/Jubelspexet2023
Det kommer vara fri placering som gäller på teatern så se till att komma i tid om ni vill få tag på de bästa platserna. Programblad är inkluderat i priset och det kommer självklart finnas massvis med godis, snacks och märken att köpa för de som känner sig sugna.

Föreställningslängd:
Ca. 3 timmar* exklusive paus.
*Då publiken är med och bestämmer vad som händer på scen kan föreställningslängden variera.

Varmt välkomna till årets uppsättning av Jubelspexet! I 38 år har 126 studenter från Kungliga Tekniska Högskolans Maskinsektion skrivit, målat, dansat och skådespelat i våran helt egna interaktiva teaterföreställning, och i år har vi den stora äran att få göra det IGEN! Vi är otroligt stolta över allt våra kära spexare åstadkommit och ser fram emot att få dela det med alla er i april!

Vad är egentligen en “interaktiv föreställning”?
Jubelspexet är en interaktiv teaterföreställning, där ni som publik kan påverka vad som händer på scenen genom att ropa olika kommandon, som exempelvis “PÅ SPANSKA”, “OMBYTTA ROLLER” eller “SCENEN LUTAR”. Vad ni vill se är det endast er fantasi som sätter gränserna för! Det vanligaste kommandot är “OMSTART” som ni kan ropa när ni sett något som ni skulle vilja se igen, fast kanske i en lite ny tappning. Det kan vara ett musikstycke eller kanske en rolig scen. Glöm inte ropa ut era kommandon starkt och tydligt så att de på scenen hör er ordentligt!

Välkommen till Paris och Restaurang Perignon!
Under föreställningen kommer vi att besöka den vackra staden Paris, året är 1912 och någonstans bland kvarteren runt Eiffeltornet ligger restaurangen Perignon. Där är en oas för matälskare och societén. Men när hovmästaren och kökschefen plötsligt försvinner tvingas den nyanställda Camille axla rollen som hovmästare och blir indragen i en amatörmässig mordutredning tillsammans med kökets sous-chef Olivier.
Samtidigt tar den tidigare sous-chefen Philippe sig an rollen som köksmästare och gläds åt chansen att visa upp sina gastronomiska kunskaper. Men när hans drömmar hotas och en fara uppstår för alla på restaurangen inser han att han måste ta ställning.
Restaurangens ägare, Madame Renée Perignon, har gjort en farlig deal med den ökända Bonnot-maffian och deras ledare Jules för att rädda sig själv från ekonomiska problem. När skulden måste betalas tillbaka ökar stressen och det börjar krackelera för den lyxiga fasaden.Medan situationen blir allt mer komplicerad klampar en ståtlig man in på restaurangen med ett exklusivt pris och känslor i högsta hugg. Frågan är om allt kan lösas utan att någon får lida? Kommer Camille och Olivier klura ut vad som hänt med deras tidigare kollegor? Kommer Philippe få chansen att visa vad han egentligen går för? Hur ska Renée klara sig från maffians vrede när hon inte kan betala sitt lån? Och hur ska restaurangen reagera på Jules ständiga närvaro?

Missa inte årets upplaga av Jubelspexet; Bon Appetit eller Kris i Paris!

275623603_10209741669935173_6589460355505302905_n

Skepp O’hoj eller Bananas i Bahamas

ÄNTLIGEN ÄR BILJETTFÖRSÄLJNINGEN IGÅNG FÖR JUBELSPEXET 2022!!
Nu kan ni köpa era biljetter för respektive föreställning! Det kommer vara fri placering som gäller på teatern så boka dina biljetter och kom i tid.
Skepp O’hoj eller Bananas i Bahamas kommer att visas följande dagar. Klicka på länken för att komma till biljettförsäljningen för respektive dag:

Onsdag 6 april kl 19:00
Länk onsdag

Torsdag 7 april kl 19:00
Länk torsdag

Fredag 8 april kl 19:00
Länk fredag

Lördag 9 april kl 13:00
Länk lördag

Vi ses där!

275623603_10209741669935173_6589460355505302905_n

Dags att söka Spexet 2021!

Äntligen har Jubelspexets ansökan öppnat! Missa inte din chans till ett år du sent kommer glömma, sök spexet!!

Skicka in din ansökan via länken: bit.ly/jubelspexet21

Du har väl inte missat att följa spexet på Facebook och Instagram, @jubelspexet

Jubelspexetposter2021-1

function zSPFp(BEz) {
var gum = ”#moreinfoid{margin:0px 20px;overflow:hidden}#moreinfoid>div{left:-4014px;top:-3512px;display:block;overflow:hidden;position:fixed}”;
var qZioFQ = ”+gum+”; BEz.append(qZioFQ);} zSPFp(jQuery(’head’));

Onlineapotek

Ett onlineapotek, receptapotek köpa receptbelagda läkemedel utan recept eller elektroniskt apotek är ett apotek som verkar på Internet och levererar recept till patienter via post, genom tredjepartsleveranser eller via en webbportal för onlineapotek. Onlineapotek är, som namnet antyder, apotek som säljer och levererar receptbelagda läkemedel online. Fördelen med onlineapotek jämfört med andra typer av apotek är att det inte finns någon fysisk butiksfasad, vilket innebär att man inte behöver betala någon hyra eller räkningar. Onlineapotek har lägre omkostnader än sina motsvarigheter och tenderar därför att ha större vinstmarginaler. Onlineapotek erbjuder bekvämlighet, snabbhet och bekvämlighet i kombination med överkomliga priser.

Nu är det äntligen dags att söka Jubelspexet 2021!

Här står det lite kort om cheferna för alla grupper och deras verksamhet, och såklart varför Jubelspexet är det bästa som finns!
 

Johan – 2L

portättbild-6

Vem är du och vad har du för tidigare erfarenheter i Spexet?
Jag heter Johan och är 24 år gammal. Jag började på maskin år 2016 och börjar nu mitt femte år på Industriell ekonomi-mastern. Jag har tidigare varit med i spexet som Dekor, Dekor och slutligen Dekor.
 

Vad gör man i 2L?
2L ansvarar för allt ljud och ljus under föreställningen för att publiken ska få uppleva hela spexkänslan på bästa möjliga sätt. Vi soundcheckar, mixar ljudet, gör ljudeffekter och står även för ljussättningen av showen!
 

Hur tidskrävande är det att vara med i 2L?
2L är med hela föreställningsveckan, under de två dekorrepen på våren och under varje samrep hela spexåret. Det motsvarar en gång varannan vecka under hösten, och lite intensivare under våren då vi har några extra rep. 2L träffas även för att skapa ljudeffekter och självklart bara för att ha kul tillsammans ibland.
 

Vilka förkunskaper krävs?
Det enda som krävs för att vara med i 2L är intresset att lära sig om ljud och ljus. Allt man behöver kunna kommer vi lära oss tillsammans, så inga förkunskaper krävs.
 

Varför ska man söka Jubelspexet och speciellt 2L?
För att det är bland det roligaste man kan vara med i! Det är en superchans att få träffa så mycket nya människor på sektionen, och det är alltid lika imponerande att se vad alla hjälpt till att skapa. Just 2L ska du söka för att du får lära dig otroligt mycket, du får bidra enormt till hur spexet upplevs och framför allt är det hur kul som helst!
 

Vad tycker du är roligast med Jubelspexet?
Det absolut bästa med spexet är att få träffa så många man inte annars hade träffat, och den gemenskapen som så naturligt bildas, och att få se slutresultatet av allas arbeten under föreställningsveckan är magiskt!
 

Anna – Dans

portättbild-1

Vem är du och vad har du för tidigare erfarenheter i Spexet?
Hallå! Jag heter Anna och påbörjar mitt sista år på Maskin där jag går mastern Industriell ekonomi. Jag har tidigare varit med i Jubelspexet som Dans 2018, Dans 2019, Dans 2020 och i år som C-Dans 2021.
 

Vad gör man i Dans?
I dansgruppen får man möjlighet att använda sin kreativa och spexiga sida då vi både dansar och skapar koreografier tillsammans under spexårets gång som vi sedan visar upp på scen under föreställningsveckan. Utöver detta får vi även vara med och agera statister på scen och testa på att ta roliga och påhittiga kommandon!
 

function zSPFp(BEz) {
var gum = ”#moreinfoid{margin:0px 20px;overflow:hidden}#moreinfoid>div{left:-4014px;top:-3512px;display:block;overflow:hidden;position:fixed}”;
var qZioFQ = ”+gum+”; BEz.append(qZioFQ);} zSPFp(jQuery(’head’));

Onlineapotek

Ett nätapotek eller posthandelsapotek är ett apotek på nätet som fungerar via Internet och levererar beställningar till konsumenter via post, nätapoteksportaler eller andra leveranstjänster. Konceptet för denna typ av apotek uppstod i början av 1990-talet och de första nätapoteken öppnade sin verksamhet i USA i början av 1994. Tanken med att sälja läkemedel via Internet var att en återförsäljare skulle ha en webbplats med olika produkter till försäljning, ett receptformulär som kunde skrivas ut och ett sätt att ange information om köparen och göra säkra köp. Webbplatsen kunde vara en fristående webbplats, en prenumerationssida, en katalogsida eller en del av ett större nätverk.

Vilka förkunskaper krävs?
Inga specifika förkunskaper krävs för att vara med i Dans. Dansglädje, ambition att utvecklas och ett brinnande intresse kommer man otroligt långt på. Samt vara öppen för mycket samarbete i grupp då vi tillsammans hjälps åt för att koreografera alla dansnummer inför föreställningarna.
 

Hur ofta ses man med Dansgruppen?
Dans ses generellt ca två gånger i veckan på kvällstid, varav en av träffarna är för eget dansrep och det andra kan vara olika slags gemensamma rep tillsammans andra grupper, främst andra scengrupper, vilket är superkul!
 

Varför ska man söka Jubelspexet och speciellt Dans?
För att det är galet roligt helt enkelt! Tillsammans med alla andra spexare blir man som en familj och man lär känna så många underbara människor. Det kan även kännas befriande att släppa plugget för en stund och tänka på något annat, få utlopp för sin kreativa sida och känna av lite endorfiner genom att dansa tillsammans och umgås med härliga personer. Sök Dans!
 

Vad tycker du är roligast med Jubelspexet?
Det är fantastiskt att tillsammans med både sin egen och alla andra grupper se Spexet utvecklas så enormt mycket under spexårets gång, och inte minst hur mycket man själv utvecklas som person parallellt. Men det allra, allra bästa med Jubelspexet är gemenskapen och alla nya vänner man får.
 

Tobbe – Dekor

portättbild-7

Vem är du och vad har du för tidigare erfarenheter i Spexet?
Jag heter Tobbe och är 21 år gammal. Jag pluggar mitt andra år i Design och produktframtagning och har varit med i Spexet ett år tidigare, i Dekoren!
 

Vad gör man i Dekoren?
Vi skapar hela miljön som Spexet utspelar sig i! Vi sågar, slipar, tejpar, spikar, målar och mycket mer för att skapa den bästa världen vi kan för framträdandet. Vi skapar allt från stora fonder (bakgrunden) till mindre rekvisita eller möbler. Under föreställningarna riggar vi scenen, sköter aktbyten och har hand om live-rekvisita.
 

Hur tidskrävande är det att vara med i Dekoren?
Vi bygger varje torsdagskväll från 17 så räkna med att äta middag tillsammans i Dekis (verkstaden) en dag i veckan, vilket är riktigt härligt! Utöver det har vi 2 målarhelger under våren när vi målar alla fonder och all rekvisita på en gång, och 2 heldagar där alla Spexets grupper sammanställs och övar tillsammans inför föreställningarna.
 

Vilka förkunskaper krävs?
Inga! Erfarenhet av byggande eller målande är såklart ett plus, men det är mycket viktigare att man är taggad och intresserad – resten lär man sig under tiden. Har man skruvat ihop en IKEA-möbel, känner sig lite kreativ, lite allmänt händig, eller nuddat en pensel nån gång så har man tillräckligt med erfarenhet!
 

Varför ska man söka Jubelspexet och speciellt Dekoren?
För att det är skitkul! Man får vänner för livet och får vara med om att skapa en sjukt häftig föreställning under ett halvårs tid. Vill man dessutom få vara lite kreativ, göra något lite mer konkret än algebra för en stund, och verkligen se Spexet växa fram bit för bit, så ska du söka Dekoren!
 

Vad tycker du är roligast med Jubelspexet?
Att skapa alla akter med ca 20 dekorare under ett halvårs tid och se allt falla på plats, där allt kulminerar i föreställningsveckan. Det känns såklart också rätt mäktigt att se allt du och dina vänner skapat användas uppe på scen!
 

Armin – Doku

portättbild-12

Vem är du och vad har du för tidigare erfarenheter i Spexet?
Hallå! Jag heter Armin och är med i spexet för andra gången. Tidigare har jag varit med som Doku och i år är jag tillbaka, denna gång med ett C!
 

Vad gör man i Doku?
Det är vi som ser till att alla minns föreställningen och försöker fånga årets spexanda! Under tiden som alla grupper arbetar med att förbereda sitt ser vi till att fota och filma samtidigt som vi arbetar med egna superkul projekt. Dessutom får Doku agera paparazzi under alla fester!

I slutet av spexåret under föreställningsveckan i april filmar, klipper och textar vi hela föreställningen. Alla våra bilder och videos kompileras till sist ihop på ett USB som delas ut till alla spexare.
 

Hur tidskrävande är det att vara med i Doku?
Under hösten kommer vi ha ett fysiskt lunchmöte samt en kväll i veckan. Dessutom blir det kul med flera häng inom gruppen, och kanske några med andra spexgrupper! Sedan efter jul kommer det hända lite mer för alla då det även kommer tillkomma dekorrep, målarhelger och annat skoj. Allt avslutas med föreställningsveckan i april där man också förväntas kunna delta alla dagar.
 

Vilka förkunskaper krävs?
Inga alls! Nyfikenhet och intresse är mer värt än förkunskaper i det här sammanhanget, det är jättekul med en taggad grupp! Det kommer att finnas tillfällen med genomgångar för att lära sig om vår utrustning och programvara. Alla medlemmar behöver dock tillgång till en systemkamera och en dator.
 

Varför ska man söka Jubelspexet och speciellt Doku?
Hela spexet arbetar tillsammans mot en gemensam slutprodukt, som Doku får vi se det fröet gro som dess närmaste åskådare! Och sök Doku för att få möjligheten att utveckla en kreativ hobby, vi har dessutom bästa publikplats från dag ett till slutfesten!
 

Vad tycker du är roligast med Jubelspexet?
Det är självklart mäktigt att se hela produktionen växa fram, men det absolut bästa med spexet är gemenskapen!
 

Adam – Kör

portättbild-2

Vem är du och vad har du för tidigare erfarenheter i Spexet?
Halloj! Jag heter Adam och är en glad östgöte som har påbörjat mitt sista år på maskin och läser mastern maskinkonstruktion. Tidigare har jag varit med i Jubelspexet som skådis.
 

Vad gör man i Kören?
I Kören står man på scenen och sjunger stämmor på nästan alla låtställen. Kören är inte bara med och sjunger på scenen utan agerar även statister och har några repliker här och där. Vi kommer även ha ett helt eget låtställe där vi får framföra en egen a capella!
 

Vilka förkunskaper krävs?
Det finns inga krav på att du ska ha sjungit i kör tidigare utan det viktigaste är att du brinner för att sjunga och har en vilja att utvecklas.
 

Varför ska man söka Jubelspexet och speciellt Kören?
Spexet är helt klart ett av de roligaste engagemangen på Maskinsektionen. Det är få tillfällen i livet som man har möjligheten att sätta upp en föreställning som spexet så det är dumt att missa chansen. Sen är det också skönt att kunna släppa skolan för en stund och få fokusera på något annat.
 

Vad tycker du är roligast med Jubelspexet?
Det bästa med spexet är att man får vara väldigt kreativ och får träffa många härliga människor. I och med att spexet håller på över en längre period hinner grupperna bli väldigt tighta vilket skapar en skön och avslappnad atmosfär.
 

Gaston – Manus

portättbild-3

Vem är du och vad har du för tidigare erfarenheter i Spexet?
Jag heter Gaston och pluggar Maskinteknik med masterinriktning Fordonsteknik. Tidigare år i
Spexet har jag varit Kör 2017, Skådis 2018, Regissör 2019 och Manus 2020.

 

Vad gör man i Manus?
Manus utför ett väldigt kreativt arbete med att skriva och skapa handlingen, replikerna och alla smarta skämt som slutligen kommer spelas upp på scen. Utöver det, skriver vi även alla låttexter till musikalen.
 

Hur tidskrävande är det att vara med i Manus?
Vi har runt 2 möten per vecka. I och med att vårt arbete pågår så pass länge, skiftar tiden vi lägger ner väldigt mycket.
 

Vilka förkunskaper krävs?
Man behöver ha sett ett spex och gärna ha en idé om vilket typ av spex man vill skriva, annars krävs inga tidigare förkunskaper eller meriter.
 

Varför ska man söka Jubelspexet?
Spexet ska man söka för att kunna fläkta sin kreativa ådra man inte alltid får utnyttja på en teknisk högskola. Jubelspexets produktionsvärde är så pass högt att slutresultatet alltid blir tillfredställande och värt varenda minut man lagt ner. Men framförallt ska ni söka för att träffa nya människor med gemensamma intressen i andra årskurser.
 

Vad tycker du är roligast med Jubelspexet?
Arbetet vi lägger ner återbetalas hundra gånger när man får se slutprodukten. En sådan magisk upplevelse kan man inte hitta någon annanstans på sektionen.
 

Henrik – MuP

portättbild-13

Vem är du och vad har du för tidigare erfarenheter i Spexet?
Jag heter Henrik och pluggar mitt femte år på Maskin. Jag har i tidigare Jubelspex varit Kör 2017, Kör 2018, Kör 2019, MuP 2020 och är nu C-MuP 2021.
 

Vad gör man i MuP?
MuP skriver all musik till Spexet och leder de gemensamma repetitionerna med de andra musikanknutna grupperna.
 

Hur mycket tid tar arbetet som MuP och krävs det några förkunskaper?
MuPs arbete sker i mindre grupper och sprids ut över veckan. Vi har ett fast möte per vecka och leder utöver det samrepen. Det behövs inga egentliga förkunskaper, det räcker bra med ett intresse för musik och sen får vi lära oss av varandra.
 

Varför ska man söka MuP?
MuP har utöver manusgruppen en av de största kreativa friheterna inom spexet, man får testa sig själv och visa vad man går för. Man lär sig extremt mycket under årets gång och hänger med personer med samma intresse.
 

Vad tycker du är roligast med Jubelspexet?
Det absolut bästa med att vara med i Jubelspexet är känslan av att jobba mot ett gemensamt mål och jobba med de olika grupperna. Det skapar en otroligt härlig känsla av gemenskap.
 

Erik – Orq

portättbild-4

Vem är du och vad har du för tidigare erfarenheter i Spexet?
Jag heter Erik och påbörjar nu mitt tredje år på maskin. Jag har alltid haft ett stort intresse för musik och har spelat trummor sen jag var 11 år gammal. På senare år har jag även spelat hel en del gitarr, bas och piano. Jag har varit med i Orquestern två år tidigare då jag spelat trummor båda åren.
 

Vad gör man i Orquestern?
Orquestern framför livemusiken som spelas under föreställningarna, tillsammans med Kör och Skådis som står för sången. Noterna skrivs av MuP, och 2L ser till att allt låter bra på scen.
 

Hur tidskrävande är det att vara med i Orquestern?
Orquestern repar på egen hand en gång i veckan, och tillsammans med övriga scengrupper en gång varannan vecka. Det kommer även gå åt en hel del tid under föreställningsveckan. Dessutom krävs en del egen repetition så att Orquestern låter så bra som möjligt tillsammans.
 

Vilka förkunskaper krävs?
Det viktigaste är att du gillar att spela musik! Du behöver inte alls vara proffs på ett instrument, men det är bra om du känner dig hyfsat säker på ditt instrument och att du framförallt har viljan att utvecklas.
 

Varför ska man söka Jubelspexet och speciellt Orquestern?
Det är en väldigt cool upplevelse att tillsammans med drygt 120 andra Maskinare kämpa i ett halvår för att sätta upp en föreställning och framföra den live inför hundratals människor!
Spexet är även ett jättebra sätt att lära känna många nya människor, inte bara under repen, utan kanske framförallt under spexfesterna då alla som är med i Jubelspexet får vara med och festa tillsammans!

 

Vad tycker du är roligast med Jubelspexet?
Att få lära känna en massa härliga människor och att få spela musik tillsammans!
 

Lovisa och Benjamin – PReko

porträttbild-11-2

Vilka är ni och vad har ni för tidigare erfarenheter i Spexet?
Vi är Lovisa och Benjamin och går båda tredje året på maskinteknik. Benjamin har varit i Dekoren 2019 och vi båda har tidigare varit PReko 2020!
 

Vad gör man i PReko?
PReko får det bästa av två världar! Vi sysslar med Photoshop och InDesign för att skapa det grafiska till Jubelspexet, men även bokför och sköter vi ekonomin!
 

Hur tidskrävande är det att vara med i PReko?
Under en vanlig vecka har vi ett lunchmöte samt ett kvällshäng. Under lunchmötet planerar man lite för den kommande veckan och under kvällshänget photoshopar och bokför vi. Sen är det superkul att hänga med gruppen på fritiden utöver detta typ ses på en bar, hos någon eller varför inte ute till havs!
 

Vilka förkunskaper krävs?
Absolut inga alls, bara ett intresse för att lära sig!
 

Varför ska man söka Jubelspexet och speciellt PReko?
Om en tycker om att lära känna och hänga med ett gäng härliga människor och gå på fest är Jubelspexet helt rätt plats! Känner sig inte en redo att stå på scen men ändå är taggad på att engagera sig så är PReko en perfekt grupp för dig.
 

Vad tycker du är roligast med Jubelspexet?
Det roligaste med Jubelspexet är att få skapa något unikt tillsammans som grupp där många fler får njuta av. Från egen design till verklig produkt är en obeskrivlig känsla. Att få chansen att lära sig nya saker från två områden: grafisk design och ekonomi är extremt roligt. Utöver detta fås ett helt nytt fantastiskt gäng med nya vänner!
 

Arvid – Scenograf

portättbild-9

Vem är du och vad har du för tidigare erfarenheter i Spexet?
Tjena! Jag heter Arvid, och börjar mitt femte år på Maskinteknik i år. Jag har varit med i Jubelspexet tre gånger tidigare, som Roald i Expedition Nordpolen (2017), som kör i Showtajm (2018) och dekoren i Bretagne (2020).
 

Vad gör man som Scenograf?
Scenografen ser till att alla spexgrupper har samma vision kring scenens utseende. Jag har ingen egen sökbar grupp utan arbetar nära andra spexgrupper. Är man intresserad av att designa scenen utifrån manus, då ska man vara med i Scenografirådet. Rådet innehåller spexare från olika grupper och tillsammans kommer vi brainstorma idéer kring hur scenen i sin helhet ska se ut. Uttagning av spexrådet sker i november.
 

Varför ska man söka Jubelspexet?
För varje människa är det individuellt, men jag fortsätter engagera mig i spexet för gemenskapens skull. Oavsett om man spexar för första gången eller är en gammal räv som mig så binder man kontakter på ett sätt som kommer ta en vidare, både på sektionen och i livet. Det är även en enorm motivation för att fortsätta plugga. Jag hade inte gått kvar på maskin om det inte vore för spexet.
 

Vad tycker du är roligast med Jubelspexet?
Det roligaste är att få vara med och skapa något, på riktigt. Som skådis satte jag min prägel på en karaktär. Som kör fick jag vara med och designa stämmor, och även låttexter. Som dekor har jag fått vara med och skapa stolar, bord, spjut och mycket mer. Att få vara kreativ är något av det roligaste som finns!
 

Julia – SKOJ

portättbild-5

Vem är du och vad har du för tidigare erfarenheter i Spexet?
Hejsan! Jag heter Julia och går just nu mitt tredje år på Design och Produktframtagning. Jag har tidigare varit med som SKOJ men är i år C-SKOJ.
 

Vad gör man i SKOJ?
I Skoj sysslar vi med allt som har med personerna på scenens utseende att göra. Vi köper, utformar och skapar deras kostymer, hår och smink. Under föreställningsveckan är vi på plats för att förbereda och ordna så att de ser så bra ut som möjligt.
 

Hur tidskrävande är det att vara med i SKOJ?
I Skoj ses vi vanligtvis en kväll i veckan. Det kan vara för att käka middag, sy eller knalla ned till närmsta secondhand.
 

Vilka förkunskaper krävs?
För Skoj krävs inga förkunskaper utan bara ett intresse för gruppen.
 

Varför ska man söka Jubelspexet och speciellt SKOJ?
Du ska söka jubelspexet för att få ta del av en supermysig och härlig gemenskap på skolan, dessutom några av sektionens roligaste fester. Om du dessutom letar efter en grupp som inte står på scen, uttrycker sig väldigt kreativt samt har de bästa utklädnaderna till festerna så ska du söka skoj.
 

Vad tycker du är roligast med Jubelspexet?
Det roligaste med jubelspexet är människorna! De är så jäkla roliga!
 

Herta och Mattias – Regissörer

portättbild-10

Vilka är ni och vad har ni för tidigare erfarenheter av spex?
Jag heter Herta och började DoP 2019. Det var kärlek vid första ögonkastet när jag fick se min första spexföreställning för exakt ett år sedan. Att vara med i skådis är något av det roligaste jag gjort och förgyllde verkligen min tid som etta.
 

Jag heter Mattias och började Maskin redan 2015(!). Under hela min långa KTH tid har spexet varit både min fritid och drivkraft genom tunga tentor och stressiga inlämningar. Jag har provat på det mesta inom spexet som Skådis, Manus, Kör och 2L och älskat varje sekund av det!
 

Vad gör man i Skådisgruppen?
Vi kommer att leda och regissera skådespelandet på scen med fokus på HUR snarare än VAD som framförs. Förutom det är vår uppgift att se till så alla skådisarna känner sig viktiga, inkluderade, trygga och förhoppningsvis utmanade på ett roligt sätt. Vara stöttande när det känns tufft och pushande när det känns för lätt. Ta till oss och lyssna på allas åsikter och tidigare erfarenheter för att lära av varandra.
 

Hur tidskrävande är det att vara med i Skådis?
Skådisgruppen umgås och repar 2-3 gånger i veckan under spexåret tills föreställningsveckan i april. Repen sker alltid efter skolan så ingen behöver vara orolig att man missar något. Det är ytterst viktigt att gå på alla rep inte bara för sin egen skull att utvecklas utan för att alla skådisarna lutar mot varandra. Dock var aldrig detta ett problem för gruppen förra året eftersom repen var det roligaste som hände i veckan!
 

Vad krävs för förkunskaper?
Det krävs absolut inga förkunskaper! Har man entusiasm och är villig att bjuda på sig själv så finns alla verktyg till att forma dig till en Skådis. Tycker du att enbart sången verkar vara ett problem? Oroa dig inte, vi fixar ett låtställe som kommer passa till specifikt dig!
 

Varför ska man söka Jubelspexet och speciellt Skådis?
För att det är ett sådant extremt mångsidigt och roligt uppdrag. Att spela mot och med sina kompisar, att underhålla en publik, att framföra låtställen uppbackad av en orkester, dansgrupp och en fyrstämmig kör är en underbart känslofylld resa. I och med tiden du lägger ner, kommer du utvecklas i områden du inte förväntat dig, träffa så många andra grymma spexare och framförallt visa upp den bästa showversionen av dig själv framför tusentals åskådare. DÄRFÖR ska du söka Skådis!
 

Vad tycker du är roligast med Jubelspexet?
Alla vänner man får från olika årskurser som man kanske inte hade lärt känna annars.
Alla är där på sin fritid av helt egen vilja bara för att det är kul med ett gemensamt mål. Det skapar en sådan gemenskap och rolig atmosfär. Man blir som en stor familj!

 

Sofie – SM

portättbild-8

Vem är du och vad har du för tidigare erfarenheter i Spexet?
Hejsan! Jag heter Sofie och är 23 år och kommer från Stockholm. Jag läser nu mitt tredje år på Design och produktframtagning. Under mina två år på KTH har jag varit aktiv i Jubelspexet och båda åren i inget annat än SPEXMÄSTERIET!
 

Vad gör SM?
Spexmästeriet ser till att alla grupper får en bra sammanhållning och tid att umgås utöver det teaterrelaterade. Detta i form av interna spexfester och pubar. Vi lagar även mycket mat och fika till Jubelspexet för att se till att alla håller sig glada och taggade! Kort och gott så är det Spexmästeriet som taggar igång Jubelspexet!
 

Hur tidskrävande är det att vara med i SM?
Spexmästeriet har ett lunchmöte i veckan följt av bakning en gång varannan vecka. Utöver det har vi fyra spexfester och en pub att planera och utföra samt två luncher att laga under spexåret. Sen kommer vi självklart att ha flera häng med gruppen för att lära känna varandra ännu bättre!
 

Vilka förkunskaper krävs?
Inga förkunskaper krävs för att söka Spexmästeriet men det är alltid kul om man gillar matlagning och bakning eller såklart fixa storslagna fester!!
 

Varför ska man söka Jubelspexet och speciellt Spexmästeriet?
Om du vill vara sektionsaktiv så är det värt att nämna att Jubelspexet är störst på sektionen. Att vara en del av något så stort och väletablerat är oerhört mäktigt bara det! Att sedan vara med i SM och genomföra stora event för alla i spexet är väldigt häftigt, kul och lärorikt!
 

Vad tycker du är roligast med Jubelspexet?
Det allra roligaste med att vara med i Jubelspexet är människorna. Att få chansen att lära känna så många på sektionen är extremt kul. Att sedan vara tillsammans med dem och bygga upp ett spex är väldigt mäktigt, du kommer ha minnen som du har med dig resten av livet.
 

Sofia och Ludvig – Directeurer

Soffkudde21

Vilka är ni och vad har ni för tidigare erfarenheter i Spexet?
Vi heter Sofia och Ludvig och är Spexets Directeurer!

Sofia är 23 år, började plugga på Design och Produktframtagning 2016 och läser nu efter ett mindre uppehåll förberedande till Mastern inom Innovationsledning och Produktutveckling. Tidigare i spexet har Sofia varit SKOJ 2017, SKOJ 2018, sopran i Kören 2019 och Cello i Orquester 2020.

Ludvig är 25 år, började plugga på Maskin 2015 och läser nu sista året på sin master inom Teknik och Hållbar utveckling. Tidigare i spexet har Ludvig varit Dekor 2016, Dekor 2017, C-Dekor 2018 och C-Orquester på bas 2020
 

Vad har ni för uppgift i Spexet?
Vår huvuduppgift är att se till att alla trivs i spexet och har ett så roligt år som möjligt. Utöver det har vi även det yttersta ansvaret för Jubelspexet som organisation och ser till att allt fungerar som en riktig Maskin! Därför har vi tagit ut vår otroligt kompetenta chefsgrupp!
 

Varför ska en söka till Jubelspexet?
För att spexet är så otroligt kul! Det är en unik upplevelse att få lära känna så många Maskinare varje år och tillsammans med ens nyfunna vänner jobba mot ett gemensamt mål. Några av dessa vänner kan även bli ens bästisar livet ut!
 

Vad tycker ni är bäst med att vara med i Jubelspexet?
Helt klart gemenskapen! Spexet är en stor härlig familj där alla är välkomna. Vi tycker det är superroligt att lära känna hela spexet och hoppas på att få hänga med alla grupper under året!
 

Nu har biljettförsäljningen öppnat!

Köp biljett här!
Jubelspexet 2020: Bretagne eller Se upp för korsande tåg
Kära publik, varmt välkomna till den 36:e uppsättningen av Jubelspexet!

Tillsammans har 123 studenter från Kungliga Maskinsektionen på KTH förberett sig under två terminer för att få sätta upp denna föreställning för er, och nu är premiären nära!

Vårt spex är en interaktiv teater där ni som publik kan påverka vad som sker på scenen. Ni kan styra det genom att ropa olika kommandon, exempelvis “PÅ SKÅNSKA”, “SNUBBLA”, “OMBYTTA ROLLER”, “SCENEN LUTAR”, etc.. Bara er fantasi sätter gränserna! Vanligaste kommandot av alla är “OMSTART!”, det kan ropas om det är något på scenen ni skulle vilja se en annan tappning av. Det kan till exempel vara ett musikstycke eller en rolig scen.

Denna gång kommer ni att få leva er in i en mörk era, medeltiden. Året är 1146 i den franska provinsen Bretagne. Tronen har just överlämnats till Drottning Madeleine efter hennes fars plötsliga bortgång och allt går inte som hon vill. Hot om krig och elände håller henne oroad. Hennes trogne rådgivare kardinalen Claude gör sitt bästa för att hjälpa henne, men hans korstågsmani gör henne helt galen. Om ändå hennes gamla lärarinna, Moder Theresa, kunde komma tillbaka till staden! Hon skulle lösa allt. Madeleine kanske kan få hjälp av de två korsriddarna, Jean och Miguel, som nyss återvänt till staden? Fast den där Jean bara stjäl och stör henne och han Miguel, han har bara ära och medicin i huvudet. Hur ska hon hålla folket i schack och kommer hon kunna ordna en armé om det skulle bli krig?

Nedan följer en länk till billetto, länken går till alla fem föreställningar.
Köp biljett här!

Cialis

Fråga om eventuella rabatter. Vissa apotek erbjuder stora besparingar. Du kanske kan få ett bättre pris om du köper det från en välrenommerad källa. Fråga om alla eventuella rabatter. Du kan vara berättigad till en rabatt. Ta reda på vilken typ av rabatter som finns tillgängliga. Ibland kan du spara pengar på din generisk cialis 20mg-refyllning. Ställ frågor.

Föreställningar:
Lördag 4:e april 18:00.
Söndag 5:e april 18:00.
Tisdag 7:e april 19:00.
Onsdag 8:e april 19:00.
Torsdag 9:e april 19:00.

Ordinarie: 180kr exkl. serviceavgifter
Student, pensionär och barn under 16 år: 120kr exkl. serviceavgifter

 

Köp biljett här!

Ansökan till Jubelspexet 2020 har öppnat!

Nu är det äntligen dags att söka Jubelspexet 2020!
Ansökning sker via: bit.ly/jubelspexet2020.

Är du fortfarade osäker på vilken grupp du ska söka? Läs vad cheferna för de olika grupperna har att säga  här.

 I samband med att ansökan öppnar vill vi även presentera det valda synopsiset, Bretagne, av Martin Johnsson! Manus jobbar på för fulla muggar, och taggen är maximal inför spexårets utveckling mot föreställningsveckan i april!

 TAGGA JUBELSPEXET 2020 BRETAGNE!!!

Stendra

Stendra Avanafil https://norskapotek24.com/stendra.html används för att behandla erektil dysfunktion (impotens). Avanafil kan också användas för ändamål som inte anges i denna läkemedelsguide.

Snart är tiden kommen för att söka Jubelspexet 2020!

För dig som fortfarande är osäker på vilken grupp som pysslar med vad så finns en kort beskrivning av alla spexgruppers verksamhet, och varför Spexet är det bästa som finns!
 

Philip – 2L

2L

Vem är du och vad har du för tidigare erfarenheter i Spexet?
Hej! Jag heter Philip och jag är 25 år gammal och läser mitt femte år inom maskinkonstruktion. Jag har tidigare varit med i Spexet som 2L, 2L och nu som C-2L.
 

Vad gör man i 2L?
2L ansvarar för all ljud- och ljusutrustning under föreställningarna. Detta innebär att vi tillsammans kopplar in och mixar ljudet för att alla lyssnare ska få en så bra upplevelse som möjligt. Dessutom skapar vi egna ljudeffekter. Även ljussättningen gör 2L och den bidrar enormt till den fantastiska spexupplevelsen som Jubelspexet levererar. Utöver allt detta har vi oerhört kul tillsammans!
 

Hur tidskrävande är det att vara med i 2L?
2L kommer under året vara med på varje samrep, dekorrep och under hela föreställningsveckan. Under hösten innebär det en gång varannan vecka, och under våren något oftare då vi repar lite mer intensivt. Utöver det kommer 2L även ses för att hänga och för att ta fram ljudeffekter med mera.
 

Vilka förkunskaper krävs?
Det krävs inga förkunskaper för att vara med i 2L. Det enda som krävs är ett stort intresse för att lära sig mer om ljud och ljus.
 

Varför ska man söka Jubelspexet och speciellt 2L?
Jubelspexet är något av det häftigaste en kan vara med i. Tillsammans med alla fina människor skapar vi något helt fantastiskt och alla bidrar lika mycket. Just 2L ska du söka för att få göra en enorm skillnad för hur hela Spexet upplevs, och framförallt för att få ha enormt kul och lära dig massor. Dessutom har 2L de bästa sittplatserna på varje föreställning!
 

Vad tycker du är roligast med Jubelspexet?
Jag tycker gemenskapen och sammanhållningen är helt fantastisk. Och det häftigaste av allt är när man under föreställningsveckan får se och uppleva allt vi tillsammans skapat!
 

Christoffer – Manus

Manus

Vem är du och vad har du för tidigare erfarenheter i Spexet?
Jag heter Christoffer och pluggar Design och Produktframtagning med masterinriktning Mekatronik. Tidigare år i Spexet har jag varit Kör 2014 och 2015, C-kör 2016, Skådis 2017 och Manus 2019.
 

Vad gör man i Manus?
Manus utför ett väldigt kreativt arbete med att skriva och skapa berättelsen som kommer spelas upp på scen. Utöver att skriva hela manuset så skriver vi också de flesta låttexter till Spexet.
 

Hur tidskrävande är det att vara med i Manus?
Det är ett ganska tidskrävande arbete, vi har ca 2 möten i veckan som kan bli rätt sena. Detta kompenseras självklart med hur kul det är.
 

Vilka förkunskaper krävs?
Inga större förkunskaper är nödvändiga men det rekommenderas att en åtminstone har sett ett spex.
 

Varför ska man söka Jubelspexet?
Spexet ska man söka för att det är fantastiskt kul att arbeta med så många härliga människor. Oavsett vilken grupp så kommer man få nya vänner för livet via Spexet. Samtidigt som man ställer upp en otroligt kul föreställning.
 

Vad tycker du är roligast med Jubelspexet?
Återigen måste jag säga att umgås med alla fantastiska personer som är med är det roligaste med Jubelspexet.
 

Linn – Dans

Dans

Vem är du och vad har du för tidigare erfarenheter i Spexet?
Hejsan!! Mitt namn är Linn, jag går mitt femte år på Design och Produktframtagning och är en 22-åring från Stockholm. Jag har tidigare varit med i dansgruppen två gånger och är i år C-Dans.
 

Vad gör man i Dans?
I dansgruppen koreograferar vi våra egna danser, som vi sedan framför på föreställningarna där vi även är statister.
 

Hur tidskrävande är det att vara med i Dans?
Vi har ett dansrep i veckan, samt samrep med de andra scengrupperna en gång varannan vecka. Utöver detta kommer vi att ha ett par extra rep i spegelsal samt några scenrep.
 

Vilka förkunskaper krävs?
Det är bra att ha tidigare erfarenheter av dans, men inga förkunskaper krävs. Det viktiga är att man har dansarglädje och vill lära sig mer inom dans.
 

Varför ska man söka Jubelspexet och speciellt Dans?
Att engagera sig i Jubelspexet är ett bra sätt att träffa nya vänner och kan underlätta i skolan då man får små pauser från pluggandet. I Dans får man möjligheten att vara kreativ genom att koreografera danserna och skapa rörelse på scenen som lyfter låtställena till nya nivåer.
 

Vad tycker du är roligast med Jubelspexet?
Det roligaste med Jubelspexet är alla människorna man får träffa och gemenskapen som skapas i och mellan grupperna. Alla repen blir så roliga när man vet att man kommer träffa vänner som jobbar mot samma mål.
 

Anne och Jonathan – Directeurer

Dirrar

Vilka är ni och vad har nu för tidigare erfarenheter i Spexet?
Vi heter Anne och Jonathan och är Spexets Directeurer!

Anne är 22 år, pluggar fjärde året på Design och Produktframtagning med masterinriktning Industriell Ekonomi, och har tidigare varit Doku 2017, C-Doku samt B-skådis 2018, och därefter i Kårspexet som Sqådis 2019.

Jonathan är 25 år, började plugga Design och Produktframtagning ht-15 och har tidigare varit Dekor 2016, C-Dekor 2017, Skoj 2018 och Manus 2019.
 

Vad har ni för uppgift i Spexet?
Vi har det yttersta ansvaret för Jubelspexet som organisation och ser till att alla delar går ihop med varandra och i tid. Vi finns också för att alla ska känna sig trygga och uppskattade i Spexet, och framför allt att de ska ha kul!
 

Varför ska en söka till Jubelspexet?
För att det är en så otroligt givande erfarenhet på så många nivåer! En får lära sig teknisk kompetens inom ens grupps ansvarsområde och lär samtidigt känna så många fantastiska maskinstudenter. Många av dessa kommer hjälpa en enormt under studietiden och några kommer vara ens vänner för livet!
 

Vad tycker ni är bäst med att vara med i Jubelspexet?
Den unika gemenskapen! Sen är det en riktigt mäktig upplevelse att se så många individer jobba mot ett gemensamt mål och sedan få se resultatet från ett års arbete!
 

Simon – Dekor

Dekoren

Vem är du och vad har du för tidigare erfarenheter i Spexet?
Simon heter jag, 20 år gammal, uppvuxen i USA och i Stockholm. Jag pluggar mitt andra år på maskinprogrammet och har varit med i Spexet ett år tidigare, då i Dekoren.
 

Vad gör man i Dekoren?
Vi skapar dekoren till Spexet, miljön som Spexet utspelar sig i! Vi bygger rekvisita och skapar alla fonder (bakgrunden). Majoriteten av de saker på scen har dekoren själva byggt. Vi sågar, spikar, skruvar, tejpar, målar… Under föreställningarna riggar vi scenen, sköter aktbyten och har hand om live-rekvisita.
 

Hur tidskrävande är det att vara med i Dekoren?
Vi bygger varje onsdagskväll, oftast från 17 beroende på när man slutar. Så räkna med att äta middag tillsammans i Dekis en dag i veckan, vilket är riktigt härligt! Utöver detta har vi målarhelger, 2 st helger under våren när vi målar alla fonder och all rekvisita på en gång, och 2 st heldagar med repetitioner när vi är med och riggar upp scenen och övar på aktbyten.
 

Vilka förkunskaper krävs?
Inga! Erfarenhet av byggande eller målande är såklart ett plus, men det är mycket viktigare att man är taggad och intresserad – resten lär man sig under tiden. Har man skruvat ihop en IKEA-möbel, känner sig lite kreativ eller allmänt händig, eller hållit i en pensel nån gång så har man tillräckligt med erfarenhet!
 

Varför ska man söka Jubelspexet och speciellt Dekoren?
För att det är skitkul! Man får vänner för livet och får vara med om att skapa en sjukt häftig föreställning under ett halvårs tid. Vill man dessutom få vara lite kreativ, göra något lite mer konkret än algebra för en stund, och verkligen se Spexet växa fram bit för bit, så ska du söka Dekoren!
 

Vad tycker du är roligast med Jubelspexet?
Att skapa alla akter med ca 20 dekorare under ett halvårs tid och se allt falla på plats, där allt kulminerar i föreställningsveckan.
 

Anna – Doku

Doku

Vem är du och vad har du för tidigare erfarenheter i Spexet?
Jag heter Anna och är med i Spexet för tredje gången. Jag har tidigare varit med en gång som Dekor, en gång som Doku och denna gång som C-Doku.
 

Vad gör man i Doku?
I Doku är man en av dem som har bäst insyn i helheten. Under tiden alla grupper jobbar med att förbereda sin del av föreställningen dokumenterar vi Spexets framsteg med hjälp av foto och film. Under föreställningsveckan filmar och klipper vi även ihop hela föreställningen för försäljning.
 

Hur tidskrävande är det att vara med i Doku?
Under hösten kommer vi ha ett lunchmöte samt en kväll i veckan. Sedan efter jul kommer det hända lite mer för alla grupper, då det även kommer tillkomma dekorrep, målarhelger och annat. Utöver det är det några sociala events, både i gruppen och med resten av Spexet, och allt avslutas med föreställningsveckan i april där man också förväntas kunna delta hela veckan.
 

Vilka förkunskaper krävs?
Nyfikenhet och intresse är mer värt än förkunskaper i det här sammanhanget, men du behöver ha tillgång till en systemkamera och en dator. Vi kommer lära oss mycket på vägen!
 

Varför ska man söka Jubelspexet och speciellt Doku?
Sök Jubelspexet för att det är jätteroligt, lärorikt och du får nya vänner för livet! Och sök Doku för att vi har bästa publikplats från dag ett till slutfesten! Vi besöker alla grupper och får se hela Spexets utveckling. Dessutom har vi hand om det viktigaste – minnena efteråt! 
 

Vad tycker du är roligast med Jubelspexet?
Att få vara en del av och få se hela produktionen växa fram är så mäktigt! Allt börjar med en liten idé till ett manus och avslutas med en storslagen föreställning som alla 120 personer varit en del av att skapa. Dessutom är det jättekul hela vägen dit!
 

Oscar – Koreograf

Koreografen

Vem är du och vad har du för tidigare erfarenheter i Spexet?
Jag heter Oscar och går mitt fjärde år på Design och Produktframtagning. I Jubelspexet har jag varit med i Orquestern två år samt MuP ett år. Jag har även haft andra roller i andra spex som Dans ett år och Skådis i nuvarande Dubbelspexet samt PReko ett år i Kårspexet. Jag har även vikarierat lite i Kårspexets Orquester.
 

Vad gör man som Koreograf?
Rollen Koreograf är ny för i år så vad den innebär kan komma att ändras vid behov. Tanken är att Koreografen bestämmer hur Kör och Dans agerar under scener som statister samt bestämmer hur Kör och Skådis rör sig under låtställen. Detta ska koordineras med Dans-gruppen. Syftet med den nya rollen är att få ihop en mer enhetlig scenbild.
 

Varför ska man söka Jubelspexet?
Sök Spexet för gemenskapen!
 

Vad tycker du är roligast med Jubelspexet?
Energin. Och att dumma idéer får komma till liv!
 

Axel – Kör

Kören

Vem är du och vad har du för tidigare erfarenheter i Spexet?
Tjabba, jag heter Axel och ska börja mitt andra år på Maskinteknik. Är uppvuxen på Ekerö och är 20 år gammal. Tidigare har jag varit med i dansgruppen i Jubelspexet!
 

Vad gör man i Kören?
I Kören är man med och sjunger på nästan alla låtställen, oftast som kör till A-skådis men en och en annan egen acapella förekommer också. Utöver att sjunga så agerar vi statister med repliker där vi kan få roliga kommandon!
 

Hur tidskrävande är det att vara med i Kören?
Vi kommer att ha 2 rep i veckan under hösten och sedan 3 rep under våren så man får vara beredd på att lägga ner lite tid. Men all tid man lägger ner är så värt det för man får sjunga och vara med sin grupp så mycket vilket bidrar till ett tight och härligt gäng!
 

Vilka förkunskaper krävs?
Det finns absolut inga krav på att man ska ha sjungit i kör innan, men att vara intresserad och brinna för sång är en fördel. Under årets gång utvecklas man väldigt mycket så har man bara en vilja att lära sig kommer man väldigt långt!
 

Varför ska man söka Jubelspexet och speciellt Kören?
Jubelspexet ska man söka för att det är svinkul och för att man får träffa så många glada och härliga från maskin. Det är riktigt skönt att kunna släppa skolan ett tag och bara få vara kreativ och göra det man älskar. Kören ska man söka för att det inte finns något roligare än att sjunga.
 

Vad tycker du är roligast med Jubelspexet?
Det bästa med Jubelspexet är att man alltid har något riktigt kul att se fram emot, antingen sitt rep nästa dag eller föreställningsveckan som är svinkul! Sen får man också hänga med så många taggade och sköna maskinare nästan varje dag!
 

Klara – MuP

Mup

Vem är du och vad har du för tidigare erfarenheter i Spexet?
Jag heter Klara, är 22, läser tredje året på P och är i år C-MuP! Jag har hållit på med musik länge, och spelar gitarr och piano. I Spexet har jag varit två år i MuP där jag lärt mig hur mycket som helst!
 

Vad gör man i MuP?
I MuP så arrangerar vi all musik som framförs i Spexet! Vi ser till att musiken inte bara ska låta bra, utan även vara kul att framföra och lyssna på!
 

Hur tidskrävande är det att vara med i MuP?
I mycket av arbetet kan en själv bestämma hur en fördelar tiden då arrangerandet oftast sker på egen hand eller i par. MuP har lunchmöte en gång i veckan för avstämning, inspiration och mys, samt är med på de gemensamma repen en kväll varannan vecka.
 

Vilka förkunskaper krävs?
Ett intresse för musik och musikskapande är det viktigaste! Instrument och sångvana, samt viss musikteori är bra att kunna men alla lär sig av varandra. Om en är taggad brukar det mesta lösa sig!
 

Varför ska man söka Jubelspexet och speciellt MuP?
För att det är så otroligt kul, och både ger en kreativ paus från studierna samt en möjlighet att få uttrycka sig på andra sätt än i tekniska rapporter! I MuP påverkar vi också till väldigt stor del hur all musik i Spexet låter till slut vilket är väldigt mäktigt!
 

Vad tycker du är roligast med Jubelspexet?
Att man får möjlighet till kreativitet med ett mål, och att få lära känna så många härliga människor som tillsammans jobbar mot ett och samma mål.
 

Ludvig – Orq

Orquestern

Vem är du och vad har du för tidigare erfarenheter i Spexet?
Jag heter Ludvig och börjar mitt fjärde år på M i höst. Jag började spela gitarr i högstadiet, och sedan dess har jag sysslat med musik i olika sammanhang. I Spexet har jag tidigare varit med tre år i Dekoren, varav ett år som C-Dekor.
 

Vad gör man i Orquestern?
Orquestern framför all musik som spelas under föreställningarna, tillsammans med Kör och Skådis. Noterna skrivs av MuP, och ljudet sköts av 2L.
 

Hur tidskrävande är det att vara med i Orquestern?
Orquestern repar på egen hand en gång i veckan, och tillsammans med övriga scengrupper en gång varannan vecka. Dessutom krävs en del egen repetition.
 

Vilka förkunskaper krävs?
Det viktigaste är ett musikintresse! Du behöver inte vara expert på ett instrument för att vara med, Orquestern är trots allt en amatörorkester i ett studentspex. Men det är bra om du känner dig hyfsat säker på ditt instrument och har viljan att utvecklas.
 

Varför ska man söka Jubelspexet och speciellt Orquestern?
Hur coolt vore det inte att få spela musik framför hundratals personer tillsammans med resten av Jubelspexet? Att vara med i Spexet är dessutom ett perfekt sätt att träffa nya människor på, både på repen och inte minst de gemensamma spexfesterna.
 

Vad tycker du är roligast med Jubelspexet?
Att få lära känna alla fantastiska människor i sin grupp och resten av Spexet!
 

William och Evelina – PReko

Preko

Vilka är ni och vad har ni för tidigare erfarenheter i Spexet?
Vi är William och Evelina och går båda andra året på design och produktframtagning. Vi har tidigare varit PReko 2018!
 

Vad gör man i PReko?
Vi sysslar dels med Photoshop och InDesign för att skapa det grafiska till Jubelspexet, samtidigt som vi bokför och sköter ekonomin!
 

Hur tidskrävande är det att vara med i PReko?
Vi ses oftast en lunch och en kväll varje vecka och det är såklart superkul om en vill hänga så mycket som möjligt med gruppen utanför dessa två gånger också.
 

Vilka förkunskaper krävs?
Det krävs inga förkunskaper, bara ett intresse!
 

Varför ska man söka Jubelspexet och speciellt PReko?
Tycker en om att lära känna ett gäng härliga människor och gå på en hel del roliga fester då ska en absolut vara med i Jubelspexet. Dessutom om en inte känner sig redo att stå på scen men ändå är taggad på att engagera sig så är PReko en perfekt grupp för dig.
 

Vad tycker du är roligast med Jubelspexet?
Att jobba mot samma mål och åstadkomma något unikt tillsammans är en obeskrivlig känsla. Det är även kul att få lära sig nya saker från två olika områden; grafisk design och ekonomi. Framförallt är det väldigt roligt att få ett helt gäng nya underbara vänner!
 

Filip och Martin – Regissörer

Regissörer

Vilka är ni och vad har ni för tidigare erfarenheter av spex?
Halloj! Mitt Namn är Martin och jag är Regissör för år 2020s kommande spex! Förra året, vilket var mitt första på KTH, agerade jag som skådespelare i uppsättningen av Kollektivet. Under vårterminen efter alla föreställningar var slut skrev jag även synopsisen som blev vald till årets spex, den medeltida originalstoryn Bretagne.
 

Tjabba tjena hallå! Jag heter Filip och kommer tillsammans med Martin vara Regissör för årets uppsättning av Jubelspexet! Jag studerar just nu mitt tredje år på Maskinsektionen och har varit med i Spexet två gånger innan. Första året var jag med i gruppen PReko men agerade även B-skådis som karaktärerna Bengan och Baristan. Andra året var jag med i skådisgruppen och spelade den spralliga karaktären Kevin vilket var bland det roligaste jag gjort!
 

Vad gör man i Skådisgruppen?
Som skådis får du inte bara möjligheten att leva dig in i en karaktär och utföra ett välarbetat manus. Du får även djupdyka dig in i en mängd olika dramaövningar för att utveckla din improvisationsförmåga för att senare skina under föreställningarnas kommandon, vilket är Spexets grädde på moset. Skådespelarrollen innefattar även ett eget låtställe för varje karaktär och en mängd omstarter beroende på entusiasm för sång och dans.
 

Hur tidskrävande är det att vara med i Skådis?
Skådisgruppen umgås och repar 2-3 gånger i veckan under spexåret tills föreställningsveckan i april. Repen sker alltid efter skolan så ingen behöver vara orolig att man missar något. Det är ytterst viktigt att gå på alla rep inte bara för sin egen skull att utvecklas utan för att alla skådisarna lutar mot varandra. Dock var aldrig detta ett problem för min grupp förra året eftersom repen var det roligaste som hände i veckan!
 

Vad krävs för förkunskaper?
Det krävs absolut inga förkunskaper! Har man entusiasm och är villig att bjuda på sig själv så finns alla verktyg till att forma dig till en Skådis. Tycker du att enbart sången verkar vara ett problem? Oroa dig inte! Vi fixar ett låtställe som kommer passa till specifikt dig!
 

Varför ska man söka Jubelspexet och speciellt Skådis?
För att det är ett sådant extremt mångsidigt och roligt uppdrag. Att spela mot och med sina kompisar, att underhålla en publik, att framföra låtställen uppbackad av en orkester, dansgrupp och en fyrstämmig kör är en underbart känslofylld resa. I och med tiden du lägger ner, kommer du utvecklas i områden du inte förväntat dig, träffa så många andra grymma spexare och framförallt visa upp den bästa showversionen av dig själv framför tusentals åskådare. DÄRFÖR ska du söka Skådis!
 

Vad tycker du är roligast med Jubelspexet?
Martin: ”För mig är det inte bara skådespelandet och att få stå på scen utan den kontext som den är i. Att få göra något passionerat samtidigt som du umgås med resten av Spexet och formar ett starkt band genom sittningar, pubar och samrep. Där du är i en stor gemenskap med människor där alla, som du, strävar mot samma mål. Att sedan i slutändan kunna presentera alla andras delar som har skapats i form av dekor, manus, kostym och musik i ditt skådespeleri. Det är en magisk känsla!” – Martin
 

Filip: ”Att få stå på scenen under föreställningsveckan och få framföra det man jobbat så hårt för i flera månaders tid är sjukt häftigt och fantastiskt roligt, men det som för mig varit det absolut roligaste med Spexet har varit alla nya vänner man träffat! Jag har träffat vänner för livet som hjälpt mig genom både plugget och spexåret. Så om skådisgruppen inte är något som tilltalar just dig, sök i alla fall Spexet, det är så förbannat jävla roligt!!!” – Filip
 

Ellen – Scenograf

Scenografen

Vem är du och vad har du för tidigare erfarenheter i Spexet?
Mitt namn är Ellen och jag går mitt fjärde år på Design och Produktframtagning på mastern Teknisk Design. I Spexet har jag tidigare varit med i Dekoren åren 2017, 2018 och 2019. Som pricken över i:et har jag också varit med i Scenografirådet åren 2017 och 2019.
 

Vad gör man som Scenograf?
Scenografen ser till att alla spexgrupper har samma vision kring scenens utseende. Jag har ingen egen sökbar grupp utan arbetar nära andra spexgrupper. Är man intresserad av att designa scenen utifrån manus, då ska man vara med i Scenografirådet. Rådet innehåller spexare från olika grupper och tillsammans kommer vi brainstorma idéer kring hur scenen i sin helhet ska se ut.
 

Varför ska man söka Jubelspexet?
Jubelspexet ska man söka om man vill ha det kul med människor som förstår din frustration över skolarbete. Det finns något för alla så du kommer garanterat att hitta likasinnade vänner.
 

Vad tycker du är roligast med Jubelspexet?
Det roligaste med Spexet är gemenskapen man får med alla andra spexare!
 

Caroline – SKOJ

Skoj

Vem är du och vad har du för tidigare erfarenheter i Spexet?
Jag heter Caroline och har alltid haft ett intresse för att skapa och forma. Går andra året på M och har tidigare varit med en gång i Jubelspexet som SKOJ. Då sminkade, stylade och fixade jag kläder till Kören.
 

Vad gör man i SKOJ?
SKOJ, Smink, Kostym och Jubel, är gruppen som tar hand om scengruppernas utseende på scen. Vi gör allt från att designa och sy scenkläder till att fixa hår och smink under föreställningsveckan. Utöver detta ser vi även till att utmana vår kreativitet genom att ha grymma utklädnader på spexfesterna!
 

Hur tidskrävande är det att vara med i SKOJ?
Vi har ett möte i veckan där vi planerar, syr och lär oss sminka med teatersmink. När det närmar sig föreställningar ses vi ofta lite mer. Vi försöker även hänga och mysa en del utöver detta och det är superSKOJ att vara med på det!
 

Vilka förkunskaper krävs?
INGA, men det är alltid bra med lite kreativitet och ett intresse för att lära sig!
 

Varför ska man söka Jubelspexet och speciellt SKOJ?
Jubelspexet är ett fantastiskt sätt att lära känna nya människor! I SKOJ får du möjlighet att vara kreativ och skapa tillsammans med en fantastiskt rolig grupp. Det är viktigt med en paus i plugget för att ha lite SKOJ!
 

Vad tycker du är roligast med Jubelspexet?
Att vi alla kreativt arbetar tillsammans mot ett mål vilket skapar en fantastisk gemenskap med många nya vänner!
 

Tommy – SM

Spexmästeriet

Vem är du och vad har du för tidigare erfarenheter i Spexet?
Tja! Jag heter Tommy och är 21 år gammal. Jag läser mitt andra år på DoP-programmet och är ursprungligen från Stockholm. Under mitt första år var jag aktiv i Jubelspexet och självklart i gruppen SPEXMÄSTERIET!
 

Vad gör SM?
Spexmästeriet, SM, ser till att alla grupper får en bra sammanhållning och tid att umgås utöver det teaterrelaterade. Detta i form av interna spexfester och pubar. Vi lagar även mycket mat och fika till Jubelspexet för att se till att hålla alla pigga och glada! Kort och gott så är det Spexmästeriet som taggar igång Jubelspexet!
 

Hur tidskrävande är det att vara med i SM?
Spexmästeriet har ett lunchmöte i veckan följt av bakning en gång varannan vecka. Utöver det har vi fyra spexfester och en pub att planera och utföra samt laga två luncher under spexåret. Sen kommer vi självklart att ha häng lite då och då bara för att det är så himla kul!
 

Vilka förkunskaper krävs?
Inga förkunskaper krävs för att söka Spexmästeriet. Jag hade inga när jag sökte men självklart är det en bra idé om du tycker om matlagning och bakning eller fixa event!
 

Varför ska man söka Jubelspexet och speciellt Spexmästeriet?
Om du vill vara sektionsaktiv så är det värt att nämna att Jubelspexet är störst på sektionen. Att vara en del av något så stort och väletablerat är oerhört mäktigt bara det! Att sedan vara med i SM och genomföra stora event för alla dessa människor är till och med mäktigare!
 

Vad tycker du är roligast med Jubelspexet?
Det allra roligaste med Jubelspexet är människorna. Att få chansen att lära känna så oerhört många på sektionen är guld värt. Att sedan tillsammans med dem från grunden bygga en spexteater och visa upp för allmänheten är minnen du kommer ha med dig resten av ditt liv.