Dans

hemsidanbilder-13Vem är du och vad har du för tidigare erfarenheter i Spexet?
Halloj! Jag heter Louise och går mitt fjärde år på design och produktframtagning. I år är jag med i spexet som C-Dans! Jag är 22 år och kommer från Stockholm. Tidigare har jag varit med i spexet tre gånger, två gånger som Kör och en gång som Dans. Jag älskar att få vara kreativ, speciellt inom dans och musik!

Vad gör man i Dans?
I dansgruppen koreograferar vi under spexåret och sedan framför vi koreografierna på scen. Vi agerar även statister på scen.

Hur tidskrävande är det att vara med i dans?
Dansgruppen repar tillsammans en gång i veckan och har samrep med resterande grupper i spexet varannan vecka. Utöver dessa rep tillkommer scenrep och några spegelsalsrep senare under året. Det krävs även tid till att själv koreografera 1 – 2 danser.

Vad krävs för förkunskaper?
Erfarenhet inom någon dansstil är bra att ha, men det är INTE ett krav att man har dansat förut. Det viktigaste är att man tycker att det är kul och har en vilja att lära sig mycket nytt inom dans!

Varför ska man söka Jubelspexet och speciellt Dans?
I Jubelspexet lär man känna nya vänner samtidigt som man tillsammans får jobba mot samma mål och skapa ett fantastiskt spex! I Dans får man chansen att vara extra kreativ genom koreograferandet. Man får sprida energi på scenen och höja spexets låtställen till en ny nivå. Dessutom får man en skön paus från plugget.

Vad tycker du är roligast med att få vara med i Jubelspexet?
Det roligaste tycker jag är att få den där pausen i plugget där man får träffa massa taggade, glada människor och göra något riktigt kul tillsammans! Man får sån energi av det och får något att se fram emot.