Dans

Eleonora- Dans

Vad gör man i Dans?
I dansgruppen får man möjlighet att använda sin kreativa och spexiga sida då vi både dansar och skapar koreografier tillsammans under spexårets gång som vi sedan visar upp på scen under föreställningsveckan. Utöver detta får vi även vara med och agera statister på scen och testa på att ta roliga och påhittiga kommandon!
 

Vilka förkunskaper krävs?
Inga specifika förkunskaper krävs för att vara med i Dans. Dansglädje, ambition att utvecklas och ett brinnande intresse kommer man otroligt långt på. Samt vara öppen för mycket samarbete i grupp då vi tillsammans hjälps åt för att koreografera alla dansnummer inför föreställningarna.
 

Hur ofta ses man med Dansgruppen?
Dans ses generellt ca två gånger i veckan på kvällstid, varav en av träffarna är för eget dansrep och det andra kan vara olika slags gemensamma rep tillsammans andra grupper, främst andra scengrupper, vilket är superkul!
 

Varför ska man söka Jubelspexet och speciellt Dans?
För att det är galet roligt helt enkelt! Tillsammans med alla andra spexare blir man som en familj och man lär känna så många underbara människor. Det kan även kännas befriande att släppa plugget för en stund och tänka på något annat, få utlopp för sin kreativa sida och känna av lite endorfiner genom att dansa tillsammans och umgås med härliga personer. Sök Dans!
 

Vad tycker du är roligast med Jubelspexet?
Det är fantastiskt att tillsammans med både sin egen och alla andra grupper se Spexet utvecklas så enormt mycket under spexårets gång, och inte minst hur mycket man själv utvecklas som person parallellt. Men det allra, allra bästa med Jubelspexet är gemenskapen och alla nya vänner man får.