Dans

IMG_4644FinalVem är du och vad har du för tidigare erfarenheter i Spexet?
Hej! Jag heter Celeste, och går mitt tredje år på maskinteknik. Jag är 22 år gammal och är uppvuxen utanför USAs huvudstad där jag hållit på några år med cheerleading under gymnasiet. De senaste två åren har jag varit med i spexet som Dans, och i år som C-Dans.

Vad gör man i Dans?
Förutom att koreografera till låtställen under spexet, står Dans också in som statister på scen. Vi koreograferar både tillsammans som grupp och på egen hand.

Hur tidskrävande är det att vara med i Dans?
Dansgruppen repar tillsammans en gång i veckan, och kör samrep med resterande grupper en gång varannan vecka. Några utspridda scenrep och spegelsalsrep tillkommer också senare under året. Utöver det krävs också tid att själv koreografera 1-2 danser.

Vad krävs för förkunskaper?
Erfarenhet i någon dansstil är bra att ha, men INTE ett krav. Det viktigaste är en vilja att lära sig mycket, mycket nytt inom dans!

Varför ska man söka Jubelspexet och speciellt Dans?
I Dans får man vara superkreativ. Vi ger spexet extra mycket musikalkänsla som också smittar av sig med extra energi! Det är också en väldigt skön paus från plugget.

Vad tycker du är roligast med att få vara med i Jubelspexet?
Det är att få lära känna en så stor och taggad grupp! Och det är inget som slår spexveckan då man får se allt arbete nerlagt under året dra ihop 😀