Dekoren

Simon – Dekor

Dekoren

Vem är du och vad har du för tidigare erfarenheter i Spexet?
Simon heter jag, 20 år gammal, uppvuxen i USA och i Stockholm. Jag pluggar mitt andra år på maskinprogrammet och har varit med i Spexet ett år tidigare, då i Dekoren.
 

Vad gör man i Dekoren?
Vi skapar dekoren till Spexet, miljön som Spexet utspelar sig i! Vi bygger rekvisita och skapar alla fonder (bakgrunden). Majoriteten av de saker på scen har dekoren själva byggt. Vi sågar, spikar, skruvar, tejpar, målar… Under föreställningarna riggar vi scenen, sköter aktbyten och har hand om Live-rekvisita.
 

Hur tidskrävande är det att vara med i Dekoren?
Vi bygger varje onsdagskväll, oftast från 17 beroende på när man slutar. Så räkna med att äta middag tillsammans i Dekis en dag i veckan, vilket är riktigt härligt! Utöver detta har vi målarhelger, 2 st helger under våren när vi målar alla fonder och all rekvisita på en gång, och 2 st heldagar med repetitioner när vi är med och riggar upp scenen och övar på aktbyten.
 

Vilka förkunskaper krävs?
Inga! Erfarenhet av byggande eller målande är såklart ett plus, men det är mycket viktigare att man är taggad och intresserad – resten lär man sig under tiden. Har man skruvat ihop en IKEA-möbel, känner sig lite kreativ eller allmänt händig, eller hållit i en pensel nån gång så har man tillräckligt med erfarenhet!
 

Varför ska man söka Jubelspexet och speciellt Dekoren?
För att det är skitkul! Man får vänner för livet och får vara med om att skapa en sjukt häftig föreställning under ett halvårs tid. Vill man dessutom få vara lite kreativ, göra något lite mer konkret än algebra för en stund, och verkligen se Spexet växa fram bit för bit, så ska du söka Dekoren!
 

Vad tycker du är roligast med Jubelspexet?
Att skapa alla akter med ca 20 dekorare under ett halvårs tid och se allt falla på plats, där allt kulminerar i föreställningsveckan.