Dekoren

Elsa – Dekor

Vad gör man i Dekoren?
Vi skapar hela miljön som Spexet utspelar sig i! Vi sågar, slipar, tejpar, spikar, målar och mycket mer för att skapa den bästa världen vi kan för framträdandet. Vi skapar allt från stora fonder (bakgrunden) till mindre rekvisita eller möbler. Under föreställningarna riggar vi scenen, sköter aktbyten och har hand om live-rekvisita.
 

Hur tidskrävande är det att vara med i Dekoren?
Vi bygger varje onsdagskväll från 17 så räkna med att äta middag tillsammans i Dekis (verkstaden) en dag i veckan, vilket är riktigt härligt! Utöver det har vi 2 målarhelger under våren när vi målar alla fonder och all rekvisita på en gång, och 2 heldagar där alla Spexets grupper sammanställs och övar tillsammans inför föreställningarna.
 

Vilka förkunskaper krävs?
Inga! Erfarenhet av byggande eller målande är såklart ett plus, men det är mycket viktigare att man är taggad och intresserad – resten lär man sig under tiden. Har man skruvat ihop en IKEA-möbel, känner sig lite kreativ, lite allmänt händig, eller nuddat en pensel nån gång så har man tillräckligt med erfarenhet!
 

Varför ska man söka Jubelspexet och speciellt Dekoren?
För att det är skitkul! Man får vänner för livet och får vara med om att skapa en sjukt häftig föreställning under ett halvårs tid. Vill man dessutom få vara lite kreativ, göra något lite mer konkret än algebra för en stund, och verkligen se Spexet växa fram bit för bit, så ska du söka Dekoren!
 

Vad tycker du är roligast med Jubelspexet?
Att skapa alla akter med ca 20 dekorare under ett halvårs tid och se allt falla på plats, där allt kulminerar i föreställningsveckan. Det känns såklart också rätt mäktigt att se allt du och dina vänner skapat användas uppe på scen!