Dekoren

LudvigVem är du och vad har du för tidigare erfarenheter i Spexet?
Jag heter Ludvig och är en 22 år gammal kille från Stockholm. Jag går i trean på maskin och har tidigare varit med i spexet 2 gånger, bägge gångerna i Dekoren.

Vad gör man i Dekoren?
Vi skapar själva miljön som spexet utspelar sig i! Vi bygger all rekvisita och målar alla fonder (dvs bakgrunden), så att man ser var spexet utspelar sig och vad som händer på scen. Vi sågar, spikar, skruvar, tejpar, målar… Under föreställningarna riggar vi scenen, sköter aktbyten och har hand om sådan rekvisita som rör på sig.

Hur tidskrävande är det att vara med i Dekoren?
Vi bygger några timmar varje onsdagkväll, från 15 eller 17 beroende på när man slutar. Så räkna med att äta middag tillsammans i Spexförrådet en dag i veckan, vilket är sjukt mysigt! Utöver detta har vi målarhelger – 2 st heldagar under våren när vi målar alla fonder och all rekvisita på en gång, och 2 st heldagar med repetitioner när vi är med och riggar upp scenen och övar på aktbyten. 

Vad krävs för förkunskaper?
Inga! Erfarenhet av byggande eller målande är såklart ett plus, men det är mycket viktigare att man är taggad och intresserad – resten lär man sig under tiden. Har man skruvat ihop en IKEA-möbel, känner sig lite kreativ eller allmänt händig, eller hållit i en pensel nån gång så har man tillräckligt med erfarenhet!

Varför ska man söka Jubelspexet och speciellt Dekoren?
För att det är skitkul! Man får vänner för livet och får vara med om att skapa en sjukt häftig föreställning under ett halvårs tid. Vill man dessutom få vara lite kreativ, göra något lite mer konkret än algebra en stund, och verkligen se spexet växa fram bit för bit, så ska du söka Dekoren!

Vad tycker du är roligast med att få vara med i Jubelspexet?
Att hänga i Dieselverkstaden under spexveckan med resten av Jubelspexet, och att kliva ut på scen för att ta emot publikens jubel efter föreställningarna!