Doku

AnneVem är du och vad har du för tidigare erfarenheter i Spexet?
Jag heter Anne, är 20 år och går mitt andra år på P. Jag är född och uppvuxen i Stockholm med mina alldeles för många katter och har tidigare varit med i Jubelspexet som Doku.

Vad gör man i Doku?
Vi i Doku dokumenterar hela Jubelspexet. Tidigare generellt via foto och film, men iår är även en mer aktiv blogg inplanerad, så att man ska kunna hålla koll på Jubelspexet löpande under hela årets gång! Vi tar även hand om den här hemsidan och mot slutet av året sätts allt material på ett USB så att året förevigas!

Hur tidskrävande är det att vara med i Doku?
Under året kommer det vara lunchmöten en gång i veckan där vi diskuterar gångna och kommande event samt hur tillhörande arbetsuppgifter ska fördelas. Utöver lunchmöten behövs dokumentation ca 1 eftermiddag var till varannan vecka under hösten, och under våren 1-2 gånger i veckan. Doku kommer då delas in i 4 grupper som ansvarar för dokumentationen under olika event. Individuellt är det alltså inte så mycket formell tid som krävs, men vi måste ju hänga en del också!

Vad krävs för förkunskaper?
Inga, men erfarenhet är ett plus. Så länge det finns ett intresse så hoppas jag att Du söker! :) Vi kommer att använda oss av personlig utrustning, så egen kamera med tillbehör är ytterligare en guldstjärna!

Varför ska man söka Jubelspexet och speciellt Doku?
Jubelspexet är Maskinsektionens största nämnd och när man är med i Doku så får man besöka de olika grupperna och se alla sidor av Jubelspexet under hela årets gång. Av varandra Dokusar kommer vi också att få lära oss en hel radda med spännande grejer om kameror, tillbehör och olika redigeringsprogram! Vi fångar ju dessutom upp perfekt utpressningsmaterial från resterande spexare, så du vet att du vill vara med!

Vad tycker du är roligast med att få vara med i Jubelspexet?
Doku har lite av ett utomstående perspektiv, vilket gör hela framväxandet av spexet till en extremt spännande process, men att man får lära känna så mycket sköna männsikor tar nog ändå hem trofén!