Doku

hemsidanbilder-7

Vem är du och vad har du för tidigare erfarenheter i Spexet?

Mitt namn är Julian, är 24 år ung och befinner mig i början av slutet av utbildningen på M, nämligen det femte året! Förra året var jag med i spexet som Doku, och jag tyckte spexet var så vansinnigt kul och lärorikt att jag går all in i år igen, denna gång med ett C!

Vad gör man i Doku?

Som Doku upplever man det bästa ur två världar eftersom vi får uppleva den härliga stämningen bland spexarna, samtidigt som vi dessutom blir spexets närmaste åskådare! Våra huvuduppgifter är att filma och/eller fotografera repetitionerna under spexåret, och även fester och annat kul som spexet hittar på.

I slutet av året filmar vi slutföreställningarna under spexveckan, och kompilerar till sist ihop årets material på det beryktade spex-USBt, så att alla härliga minnen från spexet kan bli förevigade. Förutom att delta i repetitionerna så lär vi känna de andra spexgrupperna genom att utföra intervjuer, som sedan publiceras på hemsidan för alla utomståendes nyfikna ögon.

Hur tidskrävande är det att vara med i Doku?

Tanken är att man som medlem i Doku ska vara kreativt stimulerad och ha svinkul under läsårets gång, utan att inkräkta schemamässigt på plugget! Ungefär som fritids i lågstadiet, om ni minns! Ett medlemskap i Doku är tänkt att fungera som den perfekta hobbyn för en fotointresserad student.

Förutom att vi veckovis följer de regelbundna repetitionerna, så har Doku den lyxen att vi kan vara flexibla med vårt spexschema och anpassa oss bitvis efter våra personliga scheman. Dokus mest intensiva period är – liksom för övriga spexare – i slutet av spexåret då vi filmar varje föreställning under spexveckan. Därefter redigerar, klipper och klistrar vi fram vårt populära spex-USB.

Behöver man egen fotoutrustning?

I Doku använder vi oss av personlig utrustning! Den simplaste systemkamera av nybörjarmodell räcker långt i Doku. Tillgång till mer avancerade foto- och videotillbehör såsom stativ, blixtar, stabilisatorer och reflexskärmar är naturligtvis mer än välkommet men inget krav.

Vad krävs för förkunskaper?

Förkunskaper är alltid ett plus i kanten, men det viktigaste av allt är nyfikenheten och viljan att utvecklas inom foto och film. Inom Doku strävar vi efter att ha en grupp med varierande kunskapsnivå så att alla får ha så kul som möjligt och lära av varandra. Vi kommer dessutom ha inplanerade tillfällen med lärorika genomgångar av vår utrustning där vi delar med oss av tips och tricks inom området.

Varför ska man söka Jubelspexet och specifikt Doku?

Jubelspexet är ett av de bästa sätten att få utveckla en kreativ hobby och samtidigt bekanta sig med andra studenter på M-sektionen under hela läsåret. Samtidigt är du en del av Maskinsektionens största förening, som anordnar KTH:s absolut fetaste föreställning! Den som dessutom är hobbyfotograf, vill bli närmare kompis med sin kamera eller har Steven Spielberg som sin stora inspiration här i livet kommer stormtrivas i Doku!