Doku

Anna – Doku

Doku

Vem är du och vad har du för tidigare erfarenheter i Spexet?
Jag heter Anna och är med i Spexet för tredje gången. Jag har tidigare varit med en gång som Dekor, en gång som Doku och denna gång som C-Doku.
 

Vad gör man i Doku?
I Doku är man en av dem som har bäst insyn i helheten. Under tiden alla grupper jobbar med att förbereda sin del av föreställningen dokumenterar vi Spexets framsteg med hjälp av foto och film. Under föreställningsveckan filmar och klipper vi även ihop hela föreställningen för försäljning.
 

Hur tidskrävande är det att vara med i Doku?
Under hösten kommer vi ha ett lunchmöte samt en kväll i veckan. Sedan efter jul kommer det hända lite mer för alla grupper, då det även kommer tillkomma dekorrep, målarhelger och annat. Utöver det är det några sociala events, både i gruppen och med resten av Spexet, och allt avslutas med föreställningsveckan i april där man också förväntas kunna delta hela veckan.
 

Vilka förkunskaper krävs?
Nyfikenhet och intresse är mer värt än förkunskaper i det här sammanhanget, men du behöver ha tillgång till en systemkamera och en dator. Vi kommer lära oss mycket på vägen!
 

Varför ska man söka Jubelspexet och speciellt Doku?
Sök Jubelspexet för att det är jätteroligt, lärorikt och du får nya vänner för livet! Och sök Doku för att vi har bästa publikplats från dag ett till slutfesten! Vi besöker alla grupper och får se hela Spexets utveckling. Dessutom har vi hand om det viktigaste – minnena efteråt! 
 

Vad tycker du är roligast med Jubelspexet?
Att få vara en del av och få se hela produktionen växa fram är så mäktigt! Allt börjar med en liten idé till ett manus och avslutas med en storslagen föreställning som alla 120 personer varit en del av att skapa. Dessutom är det jättekul hela vägen dit!