Kör

YlvaVem är du och vad har du för tidigare erfarenheter i Spexet?
Hallelåja! Jag heter Ylva och är C-Kör i Jubelspexet 2018. I år blir jag spex-vrak och har tidigare varit MuP 16 och Kör 17, musik är passionen alltså! Min största crush är John Mayer och min favorit-fågel är flamingo.

Vad gör man i Kören?
I kören är vår huvudsakliga uppgift att sjunga på alla låtställen, i de flesta fall som kör till A-skådis, men en och annan acapella kan förekomma. Vi har även statist-roll på scenen och kan få både repliker och kommandon!

Hur tidskrävande är det att vara med i Kören?
På hösten repar vi två gånger i veckan och på våren blir det tre gånger i veckan. Man måste alltså lägga ner en del tid men vi blir en väldigt sammansvetsad och taggad grupp. Och vem vill inte sjunga typ hela tiden!?!?

Vad krävs för förkunskaper?
Under spexåret utvecklas man extremt mycket som korist så det viktigaste är inte att en är väldigt duktig på stämsång från början. Men ett öra för vad som låter “rätt” och “fel” i musik är bra att ha.

Varför ska man söka Jubelspexet och speciellt Kören?
Jubelspexet ska man söka för att lära känna massor av assköna maskinare och utvecklas genom att tillsammans jobba mot samma mål: en grym föreställning. Kören ska man söka för det är svinkul att stå på scen och för att sjunga är det roligaste som finns.

Vad tycker du är roligast med att få vara med i Jubelspexet?
Det roligaste är att Jubelspexet blir som en extra familj, och när man ändå spenderar så mycket tid i skolan med plugg så är det gött som satan att kunna slappna av med människor som vet vad man går igenom.