Kör

Axel – Kör

Kören

Vem är du och vad har du för tidigare erfarenheter i Spexet?
Tjabba, jag heter Axel och ska börja mitt andra år på Maskinteknik. Är uppvuxen på Ekerö och är 20 år gammal. Tidigare har jag varit med i dansgruppen i Jubelspexet!
 

Vad gör man i Kören?
I Kören är man med och sjunger på nästan alla låtställen, oftast som kör till A-skådis men en och en annan egen acapella förekommer också. Utöver att sjunga så agerar vi statister med repliker där vi kan få roliga kommandon!
 

Hur tidskrävande är det att vara med i Kören?
Vi kommer att ha 2 rep i veckan under hösten och sedan 3 rep under våren så man får vara beredd på att lägga ner lite tid. Men all tid man lägger ner är så värt det för man får sjunga och vara med sin grupp så mycket vilket bidrar till ett tight och härligt gäng!
 

Vilka förkunskaper krävs?
Det finns absolut inga krav på att man ska ha sjungit i kör innan, men att vara intresserad och brinna för sång är en fördel. Under årets gång utvecklas man väldigt mycket så har man bara en vilja att lära sig kommer man väldigt långt!
 

Varför ska man söka Jubelspexet och speciellt Kören?
Jubelspexet ska man söka för att det är svinkul och för att man får träffa så många glada och härliga från maskin. Det är riktigt skönt att kunna släppa skolan ett tag och bara få vara kreativ och göra det man älskar. Kören ska man söka för att det inte finns något roligare än att sjunga.
 

Vad tycker du är roligast med Jubelspexet?
Det bästa med Jubelspexet är att man alltid har något riktigt kul att se fram emot, antingen sitt rep nästa dag eller föreställningsveckan som är svinkul! Sen får man också hänga med så många taggade och sköna maskinare nästan varje dag!