Musikproducenterna

RubenVem är du och vad har du för tidigare erfarenheter i Spexet?
Jag heter Ruben och är en ordentlig musiknörd som lägger ner all sin vakna tid på att lära sig mer om musikteori, musikakustik och ljudteknik. Tidigare i spexet har jag spelat både gitarr och piano i Orquestern samt varit MuP.

Vad gör man i MuP?
MuP har den stora äran att arrangera musiken som valts till spexet. Vi ser till att alla har något att spela eller sjunga, gärna utmanande och med en twist.

Hur tidskrävande är det att vara med i MuP?
I MuP finns stor möjlighet att anpassa tiden själv då en stor del i arbetet görs på egen hand eller i par. Men en träff i veckan för feedback, häng och tips lär det bli i alla fall.

Vad krävs för förkunskaper?
En kärlek för musikskapande och en viss instrument- eller sångvana. Noter och allt sånt är bra att kunna men det går också att lära sig av varandra.  

Varför ska man söka Jubelspexet och speciellt MuP?
Framförallt för att få ett fantastiskt kul år med kreativa pauser från studierna. Som MuP har man ju dessutom oerhört stort inflytande över det slutgiltiga musikaliska resultatet i spexet och hur fett är inte det?

Vad tycker du är roligast med att få vara med i Jubelspexet?
Att träffa så många härliga männsikor som jobbar mot samma mål och har väldigt kul under tiden samt en möjlighet att utvecklas något enormt med det ens grupp sysslar med.