Musikproducenterna

Klara – MuP

Mup

Vem är du och vad har du för tidigare erfarenheter i Spexet?
Jag heter Klara, är 22, läser tredje året på P och är i år C-MuP! Jag har hållit på med musik länge, och spelar gitarr och piano. I Spexet har jag varit två år i MuP där jag lärt mig hur mycket som helst!
 

Vad gör man i MuP?
I MuP så arrangerar vi all musik som framförs i Spexet! Vi ser till att musiken inte bara ska låta bra, utan även vara kul att framföra och lyssna på!
 

Hur tidskrävande är det att vara med i MuP?
I mycket av arbetet kan en själv bestämma hur en fördelar tiden då arrangerandet oftast sker på egen hand eller i par. MuP har lunchmöte en gång i veckan för avstämning, inspiration och mys, samt är med på de gemensamma repen en kväll varannan vecka.
 

Vilka förkunskaper krävs?
Ett intresse för musik och musikskapande är det viktigaste! Instrument och sångvana, samt viss musikteori är bra att kunna men alla lär sig av varandra. Om en är taggad brukar det mesta lösa sig!
 

Varför ska man söka Jubelspexet och speciellt MuP?
För att det är så otroligt kul, och både ger en kreativ paus från studierna samt en möjlighet att få uttrycka sig på andra sätt än i tekniska rapporter! I MuP påverkar vi också till väldigt stor del hur all musik i Spexet låter till slut vilket är väldigt mäktigt!
 

Vad tycker du är roligast med Jubelspexet?
Att man får möjlighet till kreativitet med ett mål, och att få lära känna så många härliga människor som tillsammans jobbar mot ett och samma mål.