Orquestern

Ludvig – Orq

Orquestern

Vem är du och vad har du för tidigare erfarenheter i Spexet?
Jag heter Ludvig och börjar mitt fjärde år på M i höst. Jag började spela gitarr i högstadiet, och sedan dess har jag sysslat med musik i olika sammanhang. I Spexet har jag tidigare varit med tre år i Dekoren, varav ett år som C-Dekor.
 

Vad gör man i Orquestern?
Orquestern framför all musik som spelas under föreställningarna, tillsammans med Kör och Skådis. Noterna skrivs av MuP, och ljudet sköts av 2L.
 

Hur tidskrävande är det att vara med i Orquestern?
Orquestern repar på egen hand en gång i veckan, och tillsammans med övriga scengrupper en gång varannan vecka. Dessutom krävs en del egen repetition.
 

Vilka förkunskaper krävs?
Det viktigaste är ett musikintresse! Du behöver inte vara expert på ett instrument för att vara med, Orquestern är trots allt en amatörorkester i ett studentspex. Men det är bra om du känner dig hyfsat säker på ditt instrument och har viljan att utvecklas.
 

Varför ska man söka Jubelspexet och speciellt Orquestern?
Hur coolt vore det inte att få spela musik framför hundratals personer tillsammans med resten av Jubelspexet? Att vara med i Spexet är dessutom ett perfekt sätt att träffa nya människor på, både på repen och inte minst de gemensamma spexfesterna.
 

Vad tycker du är roligast med Jubelspexet?
Att få lära känna alla fantastiska människor i sin grupp och resten av Spexet!