Orquestern

Vem är duPatrik och vad har du för tidigare erfarenheter i Spexet?
Jag heter Patrik och har nu fått den stora äran att ta ut Orquestern och leda den genom Spexåret! Det här är mitt andra år i Jubelspexet och tidigare har jag spelat trummor i Orquestern.

Vad gör man i Orquestern?
Orquestern spelar all livemusik som finns under föreställningen. Vi får noter från MuP och sen spelar vi musiken som Skådis och Kör sjunger till

Hur tidskrävande är det att vara med i Orquestern?
Vi i Orquestern ses en gång i veckan för rep och en gång varannan vecka för rep tillsammans med de andra scengrupperna. Utöver det krävs en del egentid för att lära sig låtarna

Vad krävs för förkunskaper?
Man måste inte vara totalexpert på sitt instrument men man ska känna sig trygg i att spela det och ha ett stort intresse för lärande. Jag tror på att lära av varandra, och är intresset och glöden stark så går allt.

Varför ska man vara med i Jubelspexet och speciellt i Orquestern?
Tycker man, liksom jag, att det är fantastiskt kul att spela musik och att utvecklas inom sitt instrument så ska man välja Orquestern.

Jag tycker man ska vara med i Jubelspexet för gemenskapen, samarbetet och sin personliga utveckling. Man träffar många nya människor och samarbetar tillsammans med dem för att sätta upp spexet. Det är också ett ypperligt tillfälle att få lära sig mer inom sitt intresse.

Vad tycker du är roligast med att få vara med i Jubelspexet?
Det jag tycker är roligast med Jubelspexet är att få träffa massa kunniga och intresserade och nyfikna människor inom sina olika områden. Att få vara en del utav något stort och bidra med det jag älskar, musiken, till ett Spex är fantastiskt.