Orquestern

Erik – Orq

portättbild-4

Vem är du och vad har du för tidigare erfarenheter i Spexet?
Jag heter Erik och påbörjar nu mitt tredje år på maskin. Jag har alltid haft ett stort intresse för musik och har spelat trummor sen jag var 11 år gammal. På senare år har jag även spelat hel en del gitarr, bas och piano. Jag har varit med i Orquestern två år tidigare då jag spelat trummor båda åren.
 

Vad gör man i Orquestern?
Orquestern framför livemusiken som spelas under föreställningarna, tillsammans med Kör och Skådis som står för sången. Noterna skrivs av MuP, och 2L ser till att allt låter bra på scen.
 

Hur tidskrävande är det att vara med i Orquestern?
Orquestern repar på egen hand en gång i veckan, och tillsammans med övriga scengrupper en gång varannan vecka. Det kommer även gå åt en hel del tid under föreställningsveckan. Dessutom krävs en del egen repetition så att Orquestern låter så bra som möjligt tillsammans.
 

Vilka förkunskaper krävs?
Det viktigaste är att du gillar att spela musik! Du behöver inte alls vara proffs på ett instrument, men det är bra om du känner dig hyfsat säker på ditt instrument och att du framförallt har viljan att utvecklas.
 

Varför ska man söka Jubelspexet och speciellt Orquestern?
Det är en väldigt cool upplevelse att tillsammans med drygt 120 andra Maskinare kämpa i ett halvår för att sätta upp en föreställning och framföra den live inför hundratals människor!
Spexet är även ett jättebra sätt att lära känna många nya människor, inte bara under repen, utan kanske framförallt under spexfesterna då alla som är med i Jubelspexet får vara med och festa tillsammans!

 

Vad tycker du är roligast med Jubelspexet?
Att få lära känna en massa härliga människor och att få spela musik tillsammans!