PReko

hemsidanbilder-11

Vilka är ni och vad har ni för tidigare erfarenheter i Spexet?

Vi heter Lovisa och Felicia och går fjärde respektive andra året på Design och produktframtagning. Jag, Felicia är från Stockholm har varit med i PReko 2018 och jag, Lovisa är från Göteborg har varit med i SKOJ 2017 och PReko 2018.

Vad gör man i PReko?

En trixar i Photoshop, inDesign och diverse program för att ta fram det grafiska som behövs till Jubelspexet. En annan tar även hand om Jubelspexets pengar och bokför diverse som har med Jubelspexet att göra.

Hur tidskrävande är det att vara med i PReko?

Vi ses oftas en lunch och en kväll varje vecka och det är såklart superkul om en vill hänga så mycket som möjligt med gruppen utanför dessa två gånger också.

Vad krävs för förkunskaper?

Det krävs inga speciella förkunskaper men det är bra om en är intresserad av grafisk design eller ekonomi. Sen är det klart att det är kan vara gött om man har lite förkunskaper sen innan men det är absolut inget krav! Vi går igenom allt en behöver kunna under året och lär oss av varandra.

Varför ska man vara med i Jubelspexet och speciellt i PReko?

Tycker en om att lära känna ett gäng härliga människor och gå på en hel del roliga fester då ska en absolut vara med i Jubelspexet. Dessutom om man inte känner sig redo att stå på scen men ändå är taggad på att engagera sig så är PReko en perfekt grupp för dig.

Vad tycker du är roligast med att få vara med i Jubelspexet?

Att jobba mot samma mål och åstadkomma något unikt tillsammans är en obeskrivlig känsla. Det är även kul att få lära sig nya saker från två olika områden; grafisk design och ekonomi. Framförallt är det väldigt roligt att få ett helt gäng nya underbara vänner!