PReko

Vilka är ni och vad har ni för tidigare erfarenheter i Spexet?A65Q8508Final
Vi heter Helena och Peter och det är vi som är årets PReko-chefer! Peter är 23 vårar och Helena är 21 höstar. Peter går sitt fjärde år medan Helena går sitt tredje. Peter har varit med i spexet två gånger innan i grupperna 2L och SM. Helena har varit PReko två gånger innan så hon kommer ta hand om allt. Skämt åsido (eller det blir väl säkert så). Peter är från Skåne och Helena är från Linköping och VI ÄLSKAR PENGAR OCH AFFISCHER.

Vad gör man i PReko?
PReko är PR och ekonomi. Man får lära sig allt om bokföring, grafisk design och spons. Man har bland annat en så kallad grafisk afton som är riktigt KUL.

Hur tidskrävande är det att vara med i PReko?
Det är lätt att vara flexibel med vårt arbete och det tar inte mycket tid. Man kommer bara vilja hänga mer med gruppen!

Vad krävs för förkunskaper?
Inom ekonomin krävs inga förkunskaper, men såklart är grundläggande kunskaper om bokföring en fördel. I PR-delen krävs det inte mycket förkunskaper heller, men kunskaper inom Photoshop eller InDesign kan vara en fördel.

Varför ska man söka Jubelspexet och speciellt PReko?
För att det är så grymt kul att få träffa andra och komma bort från plugget. PReko är en väldigt rolig grupp där man får prova på fler olika saker. Lära sig lite ekonomi är alltid bra för framtiden och det är också superkul att lära sig grunderna i Photoshop och få chansen att skapa något helt eget.

Vad tycker ni är roligast med att få vara med i Jubelspexet?
Att få chansen att lära känna olika personer från olika årskurser, och att dessutom få vara del av maskins sektionsliv.