Skådis

Herta och Mattias – Regissörer

portättbild-10

Vilka är ni och vad har ni för tidigare erfarenheter av spex?
Jag heter Herta och började DoP 2019. Det var kärlek vid första ögonkastet när jag fick se min första spexföreställning för exakt ett år sedan. Att vara med i skådis är något av det roligaste jag gjort och förgyllde verkligen min tid som etta.
 

Jag heter Mattias och började Maskin redan 2015(!). Under hela min långa KTH tid har spexet varit både min fritid och drivkraft genom tunga tentor och stressiga inlämningar. Jag har provat på det mesta inom spexet som Skådis, Manus, Kör och 2L och älskat varje sekund av det!
 

Vad gör man i Skådisgruppen?
Vi kommer att leda och regissera skådespelandet på scen med fokus på HUR snarare än VAD som framförs. Förutom det är vår uppgift att se till så alla skådisarna känner sig viktiga, inkluderade, trygga och förhoppningsvis utmanade på ett roligt sätt. Vara stöttande när det känns tufft och pushande när det känns för lätt. Ta till oss och lyssna på allas åsikter och tidigare erfarenheter för att lära av varandra.
 

Hur tidskrävande är det att vara med i Skådis?
Skådisgruppen umgås och repar 2-3 gånger i veckan under spexåret tills föreställningsveckan i april. Repen sker alltid efter skolan så ingen behöver vara orolig att man missar något. Det är ytterst viktigt att gå på alla rep inte bara för sin egen skull att utvecklas utan för att alla skådisarna lutar mot varandra. Dock var aldrig detta ett problem för gruppen förra året eftersom repen var det roligaste som hände i veckan!
 

Vad krävs för förkunskaper?
Det krävs absolut inga förkunskaper! Har man entusiasm och är villig att bjuda på sig själv så finns alla verktyg till att forma dig till en Skådis. Tycker du att enbart sången verkar vara ett problem? Oroa dig inte, vi fixar ett låtställe som kommer passa till specifikt dig!
 

Varför ska man söka Jubelspexet och speciellt Skådis?
För att det är ett sådant extremt mångsidigt och roligt uppdrag. Att spela mot och med sina kompisar, att underhålla en publik, att framföra låtställen uppbackad av en orkester, dansgrupp och en fyrstämmig kör är en underbart känslofylld resa. I och med tiden du lägger ner, kommer du utvecklas i områden du inte förväntat dig, träffa så många andra grymma spexare och framförallt visa upp den bästa showversionen av dig själv framför tusentals åskådare. DÄRFÖR ska du söka Skådis!
 

Vad tycker du är roligast med Jubelspexet?
Alla vänner man får från olika årskurser som man kanske inte hade lärt känna annars.
Alla är där på sin fritid av helt egen vilja bara för att det är kul med ett gemensamt mål. Det skapar en sådan gemenskap och rolig atmosfär. Man blir som en stor familj!