Skådis

IMG_5316FinalVilka är ni och vad har ni för tidigare erfarenheter i Spexet?
Vi heter Adèle och Hanna och vi börjar båda vårt andra år på P nu till hösten. Förra året var vi A-skådisar i spexet 2017 “Expedition Nordpolen”, och nu kan vi knappt vänta tills vi får kicka igång det här årets uppsättning Showtajm som regissörer!

Vad gör man som Skådis?
I skådisgruppen får man framförallt skådespela! Under året kommer man att jobba med oss Regissörer och de andra skådisarna och lära sig att improvisera, hur man för scenen, umgås med de andra scengrupperna och ha fantastiskt mycket kul. Vi kommer även att träna på hur man dansar och sjunger. Vi kommer också att öva på hur man spelar olika karaktärer och vad som skiljer olika karaktärsdrag åt.

Hur tidskrävande är det att vara Skådis?
Det tar mycket tid, det gör det, men det är absolut värt det. På hösten får man räkna med två träffar i veckan och på våren minst tre träffar i veckan. All tid man lägger ned under året får man dock tillbaka tiofallt under föreställningsveckan!

Vad krävs för förkunskaper?
Nada piñata

Varför ska man söka Jubelspexet och speciellt Skådis?
För att skådis är en så mångsidig roll att ha i spexet; det är extremt kreativt och intressant att jobba fram sin karaktär, lära sig lita på varandra och utvecklas i manus och improvisation. Plus att det är supermäktigt att få sjunga och framföra låtställen, uppbackat av kör och dans. Att inte glömma är att det är superkul! Samt  all den gemenskap och de vänner man skaffar via spexet kommer man ha kvar i många år.

Vad tycker ni är roligast med att få vara med i Jubelspexet?
Att få vara med i den stora fantastiska gemenskapen som bara finns i Jubelspexet, och självklart även att få vara med under föreställningsveckan. När alla hänger tillsammans en hel vecka i sträck och jobbar intensivt med att göra varje föreställning ännu bättre och roligare än den förra! Det är då man får lön för hela årets möda; att äntligen få stå på scen tillsammans med alla sina kompisar! Ibland får man till och med träningsvärk i magen för att man skrattat så mycket på ett rep eller dylikt!