Skoj

IsabelleVem är du och vad har du för tidigare erfarenheter i Spexet?
Jag heter Isabelle och börjar nu mitt tredje år på P! Jag har varit med i Jubelspexet två gånger tidigare, båda gångerna i SKOJ! Då har jag haft hand om kören och sedan en A-skådis. 

Vad gör man i SKOJ?
I SKOJ är vi ansvariga för smink och kostym till skådis, kör och dans där vi jobbar enskilt med en A-skådis eller i grupper med kör och dans. Vi är även spexets glittrigaste grupp med fantastiska kostymer till varje spexfest!    

Hur tidskrävande är det att vara med i SKOJ?
Vi har ett möte i veckan där vi diskuterar karaktärer och lär oss sminka med teatersmink! När det närmar sig föreställningar ses vi ofta lite mer. Vi är också duktiga på att mysa tillsammans med fika eller middag antingen i skolan eller hemma hos någon.  

Vad krävs för förkunskaper?
INGA ALLS!! Vi lär oss tillsammans hur man använder teatersmink och hur man syr på bästa sätt.

Varför ska man söka Jubelspexet och speciellt SKOJ?
Lära känna supermånga, otroligt roliga människor, men även för att SKOJ är SKOJ! Det är sjukt nice att få en paus från allt plugg och hänga med alla fantastiska människor.

Vad tycker du är roligast med att få vara med i Jubelspexet?
Sammanhållningen och gemenskapen som man bygger upp i flera månader och som man fortsätter ha efter spexårets slut! Sen är föreställningsveckan helt fantastisk då man får se hur allt arbete under året kommer samman till ett spex!