Spexmästeriet

Tommy – SM

Spexmästeriet

Vem är du och vad har du för tidigare erfarenheter i Spexet?
Tja! Jag heter Tommy och är 21 år gammal. Jag läser mitt andra år på DoP-programmet och är ursprungligen från Stockholm. Under mitt första år var jag aktiv i Jubelspexet och självklart i gruppen SPEXMÄSTERIET!
 

Vad gör SM?
Spexmästeriet, SM, ser till att alla grupper får en bra sammanhållning och tid att umgås utöver det teaterrelaterade. Detta i form av interna spexfester och pubar. Vi lagar även mycket mat och fika till Jubelspexet för att se till att hålla alla pigga och glada! Kort och gott så är det Spexmästeriet som taggar igång Jubelspexet!
 

Hur tidskrävande är det att vara med i SM?
Spexmästeriet har ett lunchmöte i veckan följt av bakning en gång varannan vecka. Utöver det har vi fyra spexfester och en pub att planera och utföra samt laga två luncher under spexåret. Sen kommer vi självklart att ha häng lite då och då bara för att det är så himla kul!
 

Vilka förkunskaper krävs?
Inga förkunskaper krävs för att söka Spexmästeriet. Jag hade inga när jag sökte men självklart är det en bra idé om du tycker om matlagning och bakning eller fixa event!
 

Varför ska man söka Jubelspexet och speciellt Spexmästeriet?
Om du vill vara sektionsaktiv så är det värt att nämna att Jubelspexet är störst på sektionen. Att vara en del av något så stort och väletablerat är oerhört mäktigt bara det! Att sedan vara med i SM och genomföra stora event för alla dessa människor är till och med mäktigare!
 

Vad tycker du är roligast med Jubelspexet?
Det allra roligaste med Jubelspexet är människorna. Att få chansen att lära känna så oerhört många på sektionen är guld värt. Att sedan tillsammans med dem från grunden bygga en spexteater och visa upp för allmänheten är minnen du kommer ha med dig resten av ditt liv.